Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Compass Box Peat Monster Cask Strength

Compass Box is als blender en bottelaar nog altijd zeer populair en naast de core range zijn er jaarlijks meerdere specials. Een van die core range bottelingen van het eerste uur, de Peat Monster, staat vanaf begin april op de voorgrond als een speciale limited edition. In 2003 werd de Peat Monster voor het eerst gemaakt door Jonathan Goldstein van Park Avenue Liquors en John Glaser van Compass Box. Bij de 10e verjaardag was er al eens een speciale editie en nu met de 20e is die er weer, dit keer als cask strength variant.

De Peat Monster Cask Strength bestaat uit:

  • Williamson Islay malt uit refill American oak hogsheads (35%)
  • Caol Ila uit refill American oak hogsheads (34,2%)
  • Caol Ila uit American oak barrels (17,9%)
  • Caol Ila uit refill puncheons (11,8%)
  • Highland malt blend uit speciale extra getoaste vaten van Frans eiken (1,1%)

Een bonte en stevig geturfde editie met vooral veel verschillende Caol Ila invloeden. Deze is gebotteld op 56,7% als een limited edition van 9.126 flessen. Het bekende label met de ‘peat monster’ er op keert terug van de hand van de Amerikaanse kunstenaar Mark Burckhardt en is op de stad New York gebaseerd. Reserveren?! Dat kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. We verwachten deze release begin april. Voor alle bij ons beschikbare Compass Box releases kijk hier op Dramtime.nl. Deze blog post zullen we t.z.t. aanvullen met de proefnotities.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: