Een reactie plaatsen

WFNN 2012

Afgelopen weekend werd in de Der Aa-Kerk in Groningen het 7e Whisky Festival Noord Nederland georganiseerd, kort gezegd WFNN. Sinds augustus waren de kaarten bij ons al verkrijgbaar en deze gingen weer als warme broodjes over de toonbank. Afgelopen zondag stond ons bezoek aan de 4e en laatste sessie van het festival gepland.

Bij binnenkomst bleek opnieuw hoe populair dit festival is, op de zonnige zondagmiddag was het om 13.30 uur, een half uur na de opening, al bijzonder druk.  We trapten af bij de stand van Intercaves waar we begonnen met een 10 jaar oude Tomintoul, een mooie zachte Speyside om deze middag mee te beginnen.  Al snel werd een vervolg gezocht in de Tomintoul reeks en werd de Tomintoul 1976 Vintage geproefd.  Een exclusieve Tomintoul met 31 jaar rijping op eikenhouten vaten. Een aangename complexe whisky die licht zoet en fruitig is.

Ook werd er bij Intercaves nog even de Auchentoshan Bordeaux Cask geproefd, deze 11 jaar oude (1999) Auchentoshan is gerijpt op Bordeaux vaten en heeft een iets scherpere smaak in vergelijking met andere Auchentoshan whisky’s.  Deze whisky is slechts beperkt verkrijgbaar en zal vanaf komende week ook bij ons te verkrijgen zijn.

Na ons langdurig bezoek aan de Intercaves stand werd besloten eerst een rondje te maken en al het moois te aanschouwen. Naast vele mooie whisky’s waren er ook vele typische (Schotse) lekkernijen en delicatessen te verkrijgen.

We gaven een vervolg aan het whisky proeven bij de stand van Whisky Import Nederland. Sinds twee weken hebben we een aantal mooie whisky’s van dit nog jonge whisky import bedrijf. We begonnen met de Kilchoman Machir Bay, sinds kort ook in ons assortiment. De Machir Bay is een serie die in verschillende jaarlijkse batches continue verkrijgbaar zal zijn terwijl elk jaar de gemiddelde leeftijd van deze botteling hoger wordt. Deze eerste Machir Bay bestaat uit vaten van 3, 4 en 5 jaar oud gerijpt in fresh bourbon barrels en “gefinished” in Oloroso sherry butts. In de neus lichte turfrook, exotisch fruit, vanille en eiken. De turf keert ook terug in de smaak samen met veel kruiden en Christmas pudding.

Ook werden er nog een mooie dram Provenance en een mooie dram Carn Mor 1982, met de smaak van toffee en bittere chocolade, geproefd en enkele mooie whisky’s besteld ter uitbreiding van ons assortiment (later meer hierover!).

Als lunch stond de heerlijke Schotse Granny Patty’s Stew op het programma. Een lekkere pittige stoof van groenten, aardappelen en rundvlees.

Na een bezoek aan de stand van Bresser & Timmer kregen we bij de Glenlivet een wel heel bijzondere whisky te proeven.  Een 23 jaar oude Glenlivet Royal Salute, the Ultimate Restal. Een mooie donkere whisky met 60,4% alcohol, lekker droog en stevig en tonen van noten (hazelnoot?). Helaas enkel voor intern gebruik en dus niet in de verkoop:(

Op aanraden van Enrico Klein werd er vervolgens nog een lekker stuk taart chocolade taart geproefd en na een rondgang langs onder meer Ardbeg, Balvenie, Zuidam en Glenfiddich werd er afgesloten met The Arran Eagle (die vanaf heden ook bij ons verkrijgbaar is) en de The Arran botteling van de Whisky Club Groningen gevolgd door enkele lekker bonbons (onder andere Smokehead met pure chocolade en spijs) van de Chocolaterie.

Een mooi bezoek aan het mooiste whisky festival van Nederland waarbij we weer mooie whisky’s gezien, geproefd en ook ingekocht hebben.  Op naar het volgende whisky evenement! Op maandag 2 april alweer, dan zijn we live bij de introductie van de Highland Park Thor in Amsterdam.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: