Een reactie plaatsen

Advocaat, hoe maak je dat eigenlijk?

Pasen is op komst en dus wordt er weer veel advocaat gebruikt in lekkere gerechten, maar hoe maak je eigenlijk heel simpel zelf advocaat? Hier het recept: 

Ingrediënten:

  • 3 eierdooiers
  • 90 gr witte basterdsuiker
  • 2 el maïzena
  • 1 ½ dl brandewijn
  • 1 dl water
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze:

Advocaat is makkelijk te bereiden in de magnetron. Roer de eierdooiers met de suiker uit in een magnetronbestendige maatkan. Voeg daaraan de maïzena toe en roer daarna nog een keer goed door zodat het een mooie egale massa is.

Schenk al roerende de brandewijn, het water en de citroensap bij het mengsel en breng het in de magnetron aan de kook. Onafgedekt op 750 Watt in circa 3 ½ minuut. Roer tussentijds regelmatig door.

Voeg als je de advocaat nog lekkerder en iets steviger wilt maken 3 el Mascarpone of stijfgeklopte slagroom toe.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: