Pasen is op komst en dus wordt er weer veel advocaat gebruikt in lekkere gerechten, maar hoe maak je eigenlijk heel simpel zelf advocaat? Hier het recept:
- 3 eierdooiers
- 90 gr witte basterdsuiker
- 2 el maïzena
- 1 ½ dl brandewijn
- 1 dl water
- 1 el citroensap
Bereidingswijze:
Advocaat is makkelijk te bereiden in de magnetron. Roer de eierdooiers met de suiker uit in een magnetronbestendige maatkan. Voeg daaraan de maïzena toe en roer daarna nog een keer goed door zodat het een mooie egale massa is.
Schenk al roerende de brandewijn, het water en de citroensap bij het mengsel en breng het in de magnetron aan de kook. Onafgedekt op 750 Watt in circa 3 ½ minuut. Roer tussentijds regelmatig door.
Voeg als je de advocaat nog lekkerder en iets steviger wilt maken 3 el Mascarpone of stijfgeklopte slagroom toe.