Dalwhinnie en chocolade zijn een uitstekende combinatie, daarom hieronder het recept van de Dalwhinnie chcoladetaart. Lekker voor bij de koffie of met een mooi glas whisky!
- 6 eieren
- 200 gram rietsuiker
- 1 dl Dalwhinnie 15 y.o.
- 300 gram ongepelde amandelen
- 200 gram pure chocolade (65/70%)
- 200 gram boter
- Springvorm van 24 cm
Bereidingswijze:
Splits de eieren en meng de eierdooiers met de helft van de suiker en whisky. Meng met een mixer tot een dikke massa ontstaat. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en nadien samen met de chocolade in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en bij het notenmengsel gieten. Verwarm de oven voor op 175 graden en in een vetvrije kom het eiwit met de rest van de suiker stijfkloppen. Meng het notenmengsel door het eierdooiermengsel en daarna voorzichtig het stijfgeslagen eiwit er doorheen scheppen. Doe het mengsel in een beboterde springvorm en de bovenkant voorzichtig gladstrijken. Bak de taart in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar. De taart is gaar als de bovenkant van de taart bij aanraking licht terug veert.
Whiskytip:
Dalwhinnie 15 y.o.