Een reactie plaatsen

Tinto de Verano – zomerhit van 2012!

In Spanje is het al jaren een hit en wellicht dat het onder de Spanje-gangers ook erg bekend is maar voor Nederland is het nieuw, Tinto de Verano. Een op rode wijn, Sprite, water en rum gebaseerde zomerdrank die bij voorkeur koud geserveerd dient te worden.

Volgens de overleveringen is het drankje ooit ontstaan op het Spaanse platteland waar de boeren in de zomer naast hun eten ook een fles wijn mee naar de akkers namen. De vrouwen ontdekten echter dat door het vele alcohol in de wijn de Siësta’s steeds langer werden en wilden daar een stokje voor steken. Voordat de mannen ’s ochtends op pad gingen voegden ze daarom wat limonade aan de wijn toe en zo zou de basis voor Tinto de Verano (wijn van de zomer) zijn ontstaan.

Tegenwoordig zijn er allerlei recepten en smaken van dit beroemde drankje te verkrijgen met allemaal hun eigen smaak. Voor ieder wat wils dus.

Om het voor u wat makkelijker te maken hebben we vanaf deze week een kant en klare variant in het assortiment opgenomen. Tinto de Verano “Don Simon”. Een zomerse dorstlesser in een voordelige 1,5 Liter PET-fles (zonder statiegeld).

 

Geniet van de zomer!

 

 

 

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: