Ingrediënten (voor ongeveer 2 ½ liter):
- 6 onbespoten citroenen
- 1 liter 95% alcohol
- 1 liter water
- 900 gr witte kristalsuiker
- Lege flessen voor 2 ½ liter Limoncello
- Afgesloten pot
Bereidingswijze:
Schil de citroenen dun en let er goed op dat er zo min mogelijk wit van de onderschil mee komt. Dit maakt de limoncello bitter. Doe de schillen in een afgesloten pot (bijvoorbeeld een weckfles) en giet hier de liter alcohol bij. Zet dit een week weg in een koele en donkere ruimte. U kunt er ook voor kiezen dit slechts 24 uur te doen, zet het dan in een afgesloten kom in een koelkast.
Breng 1 liter water met 900 gram witte kristalsuiker aan de kook. Doe als het mengsel kookt het vuur uit en voeg het alcohol en citroenmengsel toe. Pas op voor de stoom walm die vrij komt bij het vermengen van de alcohol en het suikerwater.
Roer een keer door en zeef daarna zodat enkel een lichtgele drank overblijft. Laat dit mengsel afkoelen en giet daarna met behulp van een trechter in de flessen. Zet pas weg als de limoncello volledig is afgekoeld. Bewaar in de koeling en vries voor het serveren even aan.
Let er op dat u de limoncello pas twee weken na het destilleren voor het eerst gebruikt!
Kunt u geen 95% alcohol krijgen? Neem dan wodka, laat het water achterwege en gebruik slechts 400 gram suiker. Geen tijd om Limoncello zelf te maken? Geen probleem, in ons assortiment zijn vele soorten Limoncello opgenomen zoals diCapri, Villa Massa en het uiterst pure Lorenzo Inga.