Een reactie plaatsen

Nog meer moois uit Spanje – Mahou

Mahou is sinds 1890 het grootste biermerk van Spanje en werd opgericht door Enrique, Luis en Carolina, de kinderen van een Franse ondernemer “Hijos de Casimiro Mahou”.  En in 1891 werd er voor het eerst bier gebrouwen. In de Amaniel Straat in Madrid. Tegenwoordig is de brouwerij gelegen in Alovera, een klein stadje op 25 km rijden van Madrid.  De brouwerij van Mahou staat bekend als een van de meest innovatieve brouwerijen van Europa op het gebied van technologie maar ook traditie en prestige staan centraal bij Mahou. Het bier wordt gezien als het symbool van feest, geluk en kwaliteit.

Daarmee matcht het met de levensstijl van Spanje. Het wordt daarom ook vaak gedronken bij heerlijke tapas en culinaire gerechten en natuurlijk ook bij het kijken naar een goed voetbalwedstrijd.

Mahou is de officiële biersponsor van La Liga en Real Madrid. In 2000 heeft Mahou het andere bekende Spaanse biermerk, San Miguel, overgenomen en tegenwoordig vormen zij samen de ‘Grupo Mahou-San Miguel’.

Vanaf heden zijn bij ons te verkrijgen Mahou Negra en Mahou 5 Estrellas

 

Mahou Negra 5%, 33cl.

De Mahou Negra is een centraal Europees Munich type bier dat gekarakteriseerd wordt door geroosterde mout die het bier donker maakt. Een speciaal bier voor lager bier liefhebbers die niet houden van excessieve kracht of een te bittere smaak

Kleur: donker, koffie gekleurd

Smaak: licht en frisbitter(verfrissend)  met tonen van zoethout, zwarte olijven en geroosterde zonnebloempitten

 

 

Mahou 5 Estrellas 5,5%, 33cl.

Een bier met excellente smaak die is gecreëerd in 1969. Een pilsener met een laag gisting gehalte gemaakt van het beste hop en gist was het bier de onmiskenbare smaak, body en kwaliteit geeft.

Kleur: goudgeel

Smaak: geroosterde gerst, noten en hints van zetmeel, in de mond een aangename licht rokerige smaak met een klein bittertje op het eind.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: