Een reactie plaatsen

Nog meer bier van eigen bodem – Pontificale

Kondigden we op dit blog enkele weken geleden al de komst van het Maallust bier uit Veenhuizen aan. Daar kunnen we nu Pontificale uit Utrecht naast zetten. Vanaf heden is Pontificale, Utrechts Pausenbier ook bij ons verkrijgbaar.

Het bier wordt gebrouwen door brouwerij De Leckere in de Meern, vlakbij Utrecht. Het Pausenbier is in 2009 ontstaan toen Utrecht de 550-ste geboortedag van Paus Adrianus VI vierde. Deze enige Nederlandse Paus uit de geschiedenis werd namelijk in 1949 in Utrecht geboren waarna hij in 1522 verkozen werd tot het hoofd van de Rooms Katholieke kerk. Overigens was hij dat slechts 1 jaar. Volgens de verhalen lag hij niet echt lekker in Rome, onder meer omdat hij een sombere levensstijl zou hebben en bier dronk, iets wat in die tijd barbaars was.

Omdat de Paus zo van bier hield heeft Brouwerij De Leckere voor deze gelegenheid een speciaal nieuw biertje laten brouwen dat inmiddels zo populair is dat het nog steeds gebrouwen wordt. De naam voor het biertje is afgeleid van het Latijnse woord Pontifex dat zoveel betekent als “verbinding tussen mens en hogere machten”. Het idee erachter is dat bier een brug slaat tussen mensen van alle rangen en standen. Het bier heeft een hoge gisting gehad op basis van 3 soorten hop. Hieronder de proefnotities.

Pontificale, Utrechts Pausenbier, 7,2%, 30cl

Kleur: amber

Geur: hoppig, moutig en fruitig

Smaak: zoete mout- en bittertonen gevolgd door fris fruit als citrus en mango

Afdronk: kruidig met tonen van laurier, geroosterd brood en karamel

 

 

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: