Een reactie plaatsen

Recept: Tilapia met Malheur bier

Hoofdgerecht

Ingredienten voor 4 personen:

  • 4 Tilapia filets
  • Citroen/limoensap
  • 1/2 kopje Malheur blondbier
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 eierdooiers
  • 1/2 uitje gesnipperd
  • zout, peper
  • olie

Bereidingswijze:

Leg de visfilets in een schaal. Meng de ui met wat citroensap en 2 theelepels olie en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet dit over de visfilets en laat dit even intrekken. Meng ondertussen het bier met de dooiers, gezeefde bloem, bakpoeder en wat zout. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten. Verhit olie in een pan. Dep de filets droog met wat keukenpapier. Haal de filets goed door het bierbeslag en bak ze dan mooi bruin in de olie.

Heerlijk met een koel glas Malheur. Proost!

malheur blond bier

Over Enrico Klein

Senior IT engineer en architect, whisky & bier liefhebber en liefhebber van klassieke auto's en motoren. Speel tevens gitaar en mondharmonica, alleen niet erg goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: