Hoofdgerecht
Ingredienten voor 4 personen:
- 4 Tilapia filets
- Citroen/limoensap
- 1/2 kopje Malheur blondbier
- 1/2 kopje bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eierdooiers
- 1/2 uitje gesnipperd
- zout, peper
- olie
Bereidingswijze:
Leg de visfilets in een schaal. Meng de ui met wat citroensap en 2 theelepels olie en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet dit over de visfilets en laat dit even intrekken. Meng ondertussen het bier met de dooiers, gezeefde bloem, bakpoeder en wat zout. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten. Verhit olie in een pan. Dep de filets droog met wat keukenpapier. Haal de filets goed door het bierbeslag en bak ze dan mooi bruin in de olie.
Heerlijk met een koel glas Malheur. Proost!