Een reactie plaatsen

Bezoek aan Baron Patrick de Ladoucette

Maandag 11 juni zijn wij, Aeilke en Maurits Muthert, naar Lille(Rijssen) geweest om een bezoek te brengen aan het Chateau D’Avelin. Vroeg in de ochtend vertrokken we naar Oosterhout om daar gezamenlijk met 25 andere slijters in de bus naar Lille te stappen. Tijdens deze eendagse trip die verzorgd werd door importeur Intercaves bezochten we het Chateau D’Avelin, eigendom van Baron Patrick de Ladoucette. Hier werd een proeverij gehouden van wijnen uit alle wijngaarden die eigendom zijn van de baron. De  volgende wijnen stonden op de proeftafel:

Van Baron Patrick de Ladoucette de Le Deux Tours blanc en de Le Deux Tours rouge,

van Chateau du Nozet de Pouilly Fumé De Ladoucette en de Baron de L,

van Comte Lafond de Sancerre blanc en de Sancerre rouge,

van Marc Brédif een Vouvray en een Nectar Vouvray,

van Regnard uit Beaune de Macon Lugny, deRenard Réserve Chardonnay en de Regnard Réserve Pinot Fin,

en uit de Toscane een Campaccio Riserva.

De Le Deux Tours blanc en rouge zijn al een tijdje bij ons verkrijgbaar en waren kort geleden nog wijn van de maand. Wellicht dat enkele andere wijnen van Baron Patrick de Ladoucette deze twee wijnen binnenkort gaan vergezellen in ons assortiment.

Onder het genot van lekkere hapjes werd er veel geproefd en over de wijnen gesproken. Ook was er een korte rondleiding door het kasteel waar tegenwoordig alle wijnen van de baron hun eigen plek hebben. Na afloop van deze geweldige proeverij hebben we samen met de Baron genoten van een overheerlijke lunch om vervolgens huiswaarts te keren met een hoop informatie en nieuwe smaken.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: