- 8 dunne plakken gerookte bacon
- 4 ontvelde scholfilets
- 2 el (zonnebloem)olie
- 50 gr boter
- 2 el bloem
- 2 tl zout en peper
- 1 el geschaafde amandelen
- 2 el citroensap
- 1 el gehakte verse groene kruiden
Bereidingswijze:
Bak de plakken bacon in circa 1 minuut onder een hete grill. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Verhit de olie met 15 gr boter in een grote koekenpan. Meng de bloem met zout en peper en haal de schol filets door dit mengsel.
Bak ze in 2 a 3 minuten gaar, afhankelijk van de dikte, en goudbruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal en leg de plakjes bacon ertussen. Verhit de rest van de boter in een schone koekenpan totdat deze lichtbruin is en nootachtig ruikt. Voeg de amandelen, het citroensap en de kruiden toe en giet dit mengsel over de vis en de bacon. Serveer er gebakken krieltjes en Parijse (ronde) worteltjes bij.
Balvenie 12y.o. Double Wood