Een reactie plaatsen

Vaderdaggerecht – gebakken scholfilets met bacon en notenboter + Balvenie 12yo Double Wood

Ingrediënten (4 personen):

  • 8 dunne plakken gerookte bacon
  • 4 ontvelde scholfilets
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 50 gr boter
  • 2 el bloem
  • 2 tl zout en peper
  • 1 el geschaafde amandelen
  • 2 el citroensap
  • 1 el gehakte verse groene kruiden

Bereidingswijze:

Bak de plakken bacon in circa 1 minuut onder een hete grill. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Verhit de olie met 15 gr boter in een grote koekenpan. Meng de bloem met zout en peper en haal de schol filets door dit mengsel.

Bak ze in 2 a 3 minuten gaar, afhankelijk van de dikte, en goudbruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal en leg de plakjes bacon ertussen. Verhit de rest van de boter in een schone koekenpan totdat deze lichtbruin is en nootachtig ruikt. Voeg de amandelen, het citroensap en de kruiden toe en giet dit mengsel over de vis en de bacon. Serveer er gebakken krieltjes en Parijse (ronde) worteltjes bij.

Whiskytip:

Balvenie 12y.o. Double Wood

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: