2 reacties

The Green Wine Company – groene, biologische wijn in het assortiment

Groene, ofwel biologische wijn, is de laatste jaren aan een kleine opmars bezig. Vooral kleine wijnboeren verenigen zich vaak om samen op een duurzame wijze wijn te produceren. Een voorbeeld hiervan is The Green Wine Company.

The Green Wine Company heeft als doel om samen met zijn gepassioneerde wijnboeren duurzame wijnen uit een gebalanceerd ecosysteem in de wijngaarden te creëren.  Tussen de wijnranken van deze wijnboeren kunnen de insecten nog rustig leven en de bloemen rustig verder groeien. De natuur krijgt de ruimte om zijn gang te gaan en wordt daarbij niet geholpen of geremd door het gebruik van bestrijdingsmiddelen of groeiversnellers. Ook op deze manier blijven wijnranken gezond en produceren deze mooie druiven voor een duurzame wijn.

De wijnen van The Green Wine Company komen uit het bekende wijngebied La Mancha in Spanje.

Airén & Sauvignon Blanc

De Airén druif is in Nederland nog een grote onbekende maar wordt in Spanje en vooral in de La Mancha regio veelvuldig gebruikt voor de wijnproductie. Tot voor kort was deze druif ook erg gewild voor de Brandy productie maar de laatste jaren wordt hij vooral geassembleerd met de Sauvignon Blanc. De Airén is van zichzelf een wat stroeve en oxidatie gevoelige druif maar door de combinatie met de Sauvignon Blanc ontstaat een rijpe, frisse en fruitige wijn met een mooie lichtgele kleur. Hij combineert goed met geitenkaas, gegrilde vis, oesters en mosselen. Serveer op 8 a 10 graden.

 

Tempranillo Rosé

Een rosé gemaakt op basis van de karaktervolle Tempranillo druif. Een druif die er om bekend staat weinig zuur en zoet mee te geven aan de wijn. Hij wordt voornamelijk voor rode wijn gebruikt maar levert ook een aangename, frisse rosé met een vriendelijk karakter op. Combineert erg goed met salades met zuivelwaren zoals geiten en schapenkaas. Serveer op 8 a 10 graden

 

Tempranillo Tinto

Een robijnrode, uitgebalanceerde wijn met rijp bosfruit en kruiden op basis van de karaktervolle Tempranillo druif. Deze wijn combineert erg goed met Biologische kazen, tapas, rijstschotels en vleesgerechten.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

2 reacties op “The Green Wine Company – groene, biologische wijn in het assortiment

  1. Kunt u ook een partij aanbieden van het volgende:

    Aantal: 1750 st flessen
    Rood /rosé /wit

    Green wine company tempranillo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: