Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht – Bruichladdich Octomore 5.1

Tussen begin juli en half augustus wordt een nieuwe botteling in de Bruichladdich Octomore serie verwacht, de Octomore 5.1. Een indrukwekkende serie peated whisky’s waarin de Octomore 1, 2, 2.2, 3, 4.1 en 4.2 de Octomore 5.1 de afgelopen jaren al voorgingen.  Veel informatie over deze 5.1 is er via Bruichladdich nog niet bekend en ook een afbeelding van de fles is tot op heden nog niet uitgelekt. En dus zullen we het voorlopig nog even moeten doen met de mooie aanblik van de Bruichladdich distillery.

Er zijn echter al een aantal tasters die een sample hebben weten te bemachtigen. Wij helaas niet, maar wel onze collega bloggers van de Edinburgh Whisky Blog (EWB). Zij kwamen direct al met een review die wij hieronder samengevat en vertaald hebben.

Een sample van de Octomore 5.1 dat de EWB heeft gekregen van Craig Johnstone van Bruichladdich is eind mei geproefd tijdens een  Nosing & Tasting in the Whiskirooms in Edinburgh. Hier is toen door Bruichladdich bevestigd dat het om de 5.1 editie in de Octomore serie gaat. Een vervolg op de 4.2 met als verschil dat de 5.1 zes jaar oud is en gebotteld is op 59,8%. Iets ouder dan zijn voorgangers maar ditmaal met een iets lager alcohol percentage. Ook het verwachte ppm percentage is beduidend lager, naar alle waarschijnlijkheid 140 ppm, en dat terwijl voorganger 4.2 nog 167ppm had.

De proefnotities:

Neus: direct de geur van rook, turf en teer, gevolgd door gras, stro en een licht mint aroma, aroma’s van graan die langzaam achter de rook vandaan komen en een lichtzoete toets gevolg door ziltheid die goed samen gaat met de rook

Smaak: vol en krachtig door de alcohol en de rokerige smaak die overigens in goede balans met elkaar zijn, gevolgd door een zoet aroma van peer die langzaam doorkomt alsmede graan

Afdronk: lang  met veel turf en rook

We zullen op dit blog proberen een regelmatige update van nieuwe informatie omtrent deze release toe te voegen!

Reserveren van deze peated whisky kan al door te mailen naar aeilke@fransmuthert.nl

Update 28/6/2012

Vanochtend is Jock Shaw, vertegenwoordiger van importeur Bresser & Timmer op bezoek geweest om ons te verblijden met enkele nieuwe samples.  Helaas was er nog weinig nieuws over de Octomore 5.1 maar de bestelling is inmiddels gedaan! Dankzij het bezoek van Jock hebben we ook de Bruichladdich 16yo en de 22yo aan het assortiment toegevoegd. Voor de liefhebbers is het dus nog even afwachten wanneer er meer info is over de nieuwe Octomore. Zodra die er is zullen we die hier bekend maken. Tot die tijd kunt u zich tegoed doen aan de review van Jock met de Octomore Orpheus en de Octomore 4.2.

Update 21/0/2012

Over de releasedatum van de Octomore is nog steeds niks bekend. Wel is uitgelekt dat de 5.1 169 PPM zal bevatten in tegenstelling tot de eerder gemelde 140 PPM. Opnieuw een record dus, de vorige editie bevatte 167 PPM.


Update 14/08/2012

De eerste flessen van de Octomore 5.1 zijn vanochtend afgeleverd door Jock Shaw van Bresser&Timmer. Zoals verwacht heeft deze nieuwe Octomore inderdaad een PPM van 169 en een alcoholpercentage van 59,7% Er zijn na alle reserveringen nog een aantal flessen over. Bestellen kan per mail via aeilke@fransmuthert.nl of kom langs in de winkel!

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: