Een reactie plaatsen

Redbreast 12yo, cask strength bottled & single pot still Irish whiskey

Irish whiskey, je schrijft het niet alleen anders, maar het is ook anders. Dat is althans de mening van menig Scotch liefhebber. Hij zo minder rokerig zijn, of juist weer te rokerig, minder vaak worden gedistilleerd. Enfin, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Feit is dat er, ook voor de Scotch liefhebber, mooie Irish whiskey’s tussen zitten.

Bijvoorbeeld deze 12 jaar oude Redbreast. Een echte pot still, waarbij de whiskey gemaakt wordt in koperen pot stills uit gemoute en ongemoute gerst. Dit is een proces wat uniek is voor Ierse whisky en waarmee het onderscheid met de Scotch wordt gemaakt. Vele grote Ierse whiskey merken als Jameson en Tullamore Dew bevatten allemaal (een deel) pot still whiskey.

De Redbreast is een internationaal zeer vermaarde whisky, in de Jim Murray’s Whisky Bible van 2010 kreeg hij maar liefst 96 punten en op de World Whisky Awards 2010 werd hij ook door The Malt Advocate uitgeroepen tot ‘Irish Whiskey of the Year’. Dat schepte verwachtingen en tegelijkertijd een stormloop op de Redbreast. Gevolg, hij was een tijdje niet verkrijgbaar.  Maar daar is verandering in gekomen en nu is ie er weer.

De proefnotities:

Neus: fris met tonen van lijnzaad, noten, gedroogde fruitschillen en cake

Smaak: kruidig en vol, complex, tonen van gembercake, noten, citrus, marsepein en een hint van Sherry

Afdronk: lang, romig en kruidig

Kortom een mooie Irish pot still voor ook nog eens een heel betaalbare prijs. Bestellen kan via onze whisky webwinkel http://www.dramtime.nl. De Redbreast 12yo vindt u hier.

Meer tasting notes? Bekijk hieronder de review van whiskyblogger Ralfy.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: