Een reactie plaatsen

Tripel Bok – het bokbier seizoen is begonnen!

De herfst heeft toegeslagen en de bierliefhebber weet dat het dan bij uitstek tijd is voor bokbier. Vele bokbieren passeren dezer dagen onze toonbank en ook in het assortiment zijn weer wat wijzigingen. Nieuw zijn de bieren van St. Feuillien en ook de “Tripel Bok”. Een nieuw en origineel bokbier  dat exclusief gebrouwen is voor Topslijter. In de afgelopen jaren hebben ook Belgische brouwers geexperimenteerd met het typisch Hollandse seizoensbier, bokbier. Dat heeft dit jaar geresulteerd in een nieuw en origineel bier, Tripel Bok.

 

De Tripel Bok ontstaat doordat er 3 gistingsstadia zijn. Namelijk de hoofdgisting, de verder gisting en de nagisting op de fles. Vandaar dus de naam Tripel. Maar ook zijn er 3 verschillende soorten mout gebruikt voor het brouwen van dit unieke bokbier.  Wat dan ontstaat is een robijnrood bier met een alcoholpercentage van 7,5%. Een mooie witte schuimkraag een subtiele smaak. Een balans tussen moutigheid, zoetigheid en een bittertje.

 

Vanaf deze week verkrijgbaar!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: