Een reactie plaatsen

Limoncello di Fiorito – limoncello in de winter?

Haalden we deze zomer al de limoncello van Lorenzo Inga in huis, nu is het de beurt aan di Fiorito. Nu zult u denken, het is half november, limoncello? Op klantenverzoek is alles mogelijk. En waarom moet limoncello per se in de zomer gedronken worden? Het is net zo lekker in de winter en past goed als aperitief of begeleider van een dessert.

Di Fiorito dus, uitkomst van een bedrijf dat op een bijzondere wijze is ontstaan. Toen Benno en Franco Fiorito jaren geleden terug gingen naar Italië voor een familiebezoek werd met veel plezier de lokale limoncello geproefd. Handgemaakt, en toch vele malen beter dan wat er in de Nederlandse schappen lag.

A la, één plus één is twee en zo werd bij terugkomst in Nederland besloten dat ze het familierecept ook maar eens gingen proberen. Eerst nog voor eigen gebruik en familie en vrienden. Toen de vraag grote vormen begon aan te nemen werd besloten om te kijken of de detailhandel en horeca ook interesse hadden.

Een volmondig ja volgde waarna distilleerderij Herman Jansen & Zn. BV uit Schiedam zich waagde aan de grootschalige productie. Resulterend in de limoncello volgens (geheim) familierecept, van biologische citroenen die in de distilleerderij zelf geschild en verwerkt worden.

Een mooi Italiaans product dat bij veel mensen ongetwijfeld alweer zomerse gevoelens oproept in de deze koude dagen. Voor wie daarom niet kan wachten tot de regen ophoudt, de zon weer gaat schijnen en het kwik boven de 20 graden komt, maar ook voor degenen die een goed glas limoncello ook in de winter weten te waarderen, hij staat in het schap.

Ook lekker combineren met limoncello als cocktail of aperitief? Bekijk hieronder een paar suggesties.

di Fiorito

Ijskoud uit de vriezer (-18C), voor gebruik wel even schudden.

Fiorito Frizzo

Vul een groot wijnglas met 1 deel Limoncello en 5 delen Prosecco en vul het glas verder op met ijs. Schud lichtjes voor het serveren.

di Fiorito Sparkling

Vul een champagne glas met 2 delen limoncello, 8 delen Champagne of Prosecco, 4 theelepels verse limoen sap, 1 limoen schijfje, limoen zest en 2 gekneusde mint blaadjes waardoor een mooi glas mousserende wijn met een bite ontstaat.

di Fiorito Sour

Doe 4 delen limoncello samen met 1 deel wodka in een tumbler, voeg 2 ijsblokjes toe en garneer met een citroen partje voor zure wodka.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: