Een reactie plaatsen

Ardbeg Galileo – whisky from space!

Het kan niet op voor de whiskyliefhebber want ook de nieuwe release van Ardbeg is inmiddels al weer verschenen en er zijn er nog een paar verkrijgbaar. De Ardbeg Galileo, whisky from space.

Ardbeg,  die heeft deelgenomen aan een pioniers studie over de moleculaire rijping in de ruimte, vereerd hiermee de ruimtevaart. Met het meesturen van een aantal samples werd onderzocht of de zwaartekracht van invloed is op het rijpingsproces. Een mooi experiment, maar de Galileo is zelf nooit in de ruimte geweest. De whisky zelf is enkel vernoemd naar Galileo Galilei, één van de grondleggers van de astronomie.

Gedistilleerd in 1999 en gebotteld in 2012 met een rijping die grotendeels op Marsala vaten heeft plaatsgevonden. Dit is gecombineerd met een rijping op first fill Bourbon vaten en resulteert in een nieuw pracht exemplaar van Ardbeg, met 49% alcohol. Niet iets wat je direct van Ardbeg zou verwachten, vooral de zoetigheid door Marsala rijping zal menig Ardbeg fan verbazen en wellicht zelfs teleurstellen, maar wederom een mooi collectors item.

 

Neus: zacht, veel fruit, turf en lichte vanille aroma’s

Smaak: zeer stevig, vol en enigzins romig met zoete en fudg achtige tonen, gerookte abrikozen, rijpe banaan, anijs, kaneel en kruidnagel

Afdronk: rokerige en zoete afdronk die beiden lang blijven hangen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: