Een reactie plaatsen

Friese Franse wijn – Château Beaulieu AC. Côtes de Bourg

Friese Franse wijn, dan zult u wellicht denken; ‘konden ze het niet bij Beerenburg houden?’ of ‘heeft men daar het klimaat voor?’. Ook veel gehoord; ‘als je Friese Franse wijn heel vaak achter elkaar zegt krijg je vanzelf ‘Vieze Franse wijn’.

Friese Franse wijn dus. In 2009 liet Jodocus Boomsma, oud-directeur van Boomsma Distilleerderij & Wijnkoperij, een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Wijn maken op zijn eigen Château. Een lange zoektocht ging er aan vooraf maar in het voorjaar van 2009 is hij hierin geslaagd. Vlakbij het plaatsje Samonac, in de Côtes de Bourg, werd de denkbeeldige speld in de hooiberg gevonden. Een wijngaard die in staat is druiven te leveren voor zwoele en superfruitige wijnen.

De rechteroever van de Gironde, waaraan ook Bourg ligt, kent een rijke wijnhistorie daar waar de rivieren de Dordogne en Gironde samen stromen. Ver voordat er in de Médoc wijnstokken aangeplant stonden kende deze streek al een geducht wijnverleden en werden lokale wijnen verscheept via de wijnhavens Bourg en Blaye.

Op een oppervlakte van 17 hectare en een ondergrond van kalksteen met kleilagen wordt hier sinds een aantal jaren door de familie Boomsma wijn verbouwd. Een mooie Bordeaux van Merlot, Maldbec, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc is één van de resultaten.

Een Bordeaux met een moderne stijl en veel zwoel, rijp en donker fruit. Een plezierige dikte, mooie structuur en fraai in balans. Serveer op 16 – 18 graden bij een mooie entrecôte of steak.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: