1 reactie

Nieuwe Kilchomans: de 2007 Vintage en de WIN Single Cask Release

2007 Vintage Release

Kilchoman 2007 VintageHet is weer herfst en dus komt de jaarlijkse Kilchoman Vintage Release er aan. Dit jaar is dat met 6 jaar de oudste Kilchoman tot nu toe. Een Vintage release uit 2007 met een rijping op nieuwe en oude Bourbon vaten, van Buffalo Trace, die slechts één keer per jaar gebotteld wordt. Dit jaar is dat op 6 jarige leeftijd en 46% gebeurd in een oplage van 10.000 flessen waarvan er 600 voor de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

Zo oud als dit was een Kilchoman nog nooit dus we zij benieuwd. Volgens Distillery Manager Anthony Willis kunnen we in ieder een single malt verwachten waarvan je zou denken dat die al veel ouder is. Een mooie lichte eiken kleur met in de neus aroma’s van vanille en karamel met tonen van gestoofd, fruit, limoen en citrus. In de mond zachte butterscotch en een tong bedekkende zoetheid met zachte citrus tonen gevolgd door een lange en smeulende afdronk met turf en fruit.

kopen

Single Cask WIN 9th Release

Kilchoman WIN Cask 9th releaseOp gezette tijden brengt Kilchoman ook een speciale botteling voor importeur Whisky Import Nederland (WIN) uit. Single Cask releases die speciaal geselecteerd worden. Dit keer is dat vat nr. 169 uit 2008. Een 5 jaar oude single malt en de 9e release in deze serie is het resultaat. Een wat volwassenere Kilchoman met enkele zachte tonen die gerijpt heeft op een Bourbon Hogshead vat alvorens te zijn gebotteld op vatsterkte.

Een licht strogele kleur met in de neus aroma’s van roomvla met zacht eikenhout, zilte strand invloeden en een vleugje turfrook. In de mond volle zoete kruiden, aardse tonen, fris eikenhout en ingelegd fruit gevolgd door een indrukwekkende afdronk die verwarmend en ziltig is waarbij de zoete turf lang aan het gehemelte blijft plakken.

kopen

Op zoek naar andere Kilchoman bottelingen? Kijk dan hier op onze online whisky winkel DramTime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “Nieuwe Kilchomans: de 2007 Vintage en de WIN Single Cask Release

  1. […] releases die nog uit komen. Passeerden in de afgelopen weken al de aankondigingen voor onder meer nieuwe Kilchomans, de Arran Millennium Casks en de Diageo Distillers Editions en Special Releases. Nu komen daar ook […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: