Een reactie plaatsen

Collectors item: Jack Daniels Frank Sinatra Select (45%)

Jack Daniels Frank Sinatra Edition boxDeze speciale Frank Sinatra editie van Jack Daniels is de Europese versie en een exclusieve botteling van deze distilleerderij uit Tennessee. Een replica van een whiskey die 120 jaar voor het eerst het levenslicht zag en die nu een eerbetoon aan Frank Sinatra is.

Sinatra was een groot fan van Jack Daniels en stak dat bepaald niet onder stoelen of banken.  Met grote regelmaat dronk hij zijn publiek vanaf het podium toe met een glas Jack Daniel’s Old No.7 in de hand. In de aanloop naar de herdenking van zijn honderdste geboortedag in 2015 vond de distilleerderij uit het Amerikaanse Lynchburg de tijd rijp de grootste en meest legendarische crooner aller tijden te eren met een speciale ultrapremium uitvoering van de Old No.7, die onder de naam Special Sinatra Selected Whiskey in 2012 in de markt is gezet. Deze botteling was kort uitverkocht maar we hebben nog een paar flessen weten te bemachtigen

De whiskey is iets donkerder van kleur doordat de speciaal geselecteerde vaten meer ruimte beiden voor de whiskey om in contact te komen met het eikenhout. Gebotteld in een 1 liter fles en verpakt in een fraaie cadeaudoos waarin behalve de fles ook een boekje met verder informatie over de botteling zit.

De speciale whiskey wordt in nauwe samenwerking met Frank Sinatra Enterprises gelanceerd. Directeur Frank Sinatra jr., inmiddels overigens ook aardig op leeftijd: “Mijn vader zou zeer vereerd zijn geweest met deze unieke geste van Jack Daniel’s. De Old No.7 vormde een wezenlijk onderdeel van zijn leven en hij hield ervan deze whiskey ruimhartig te delen met zijn vele vrienden.”

Kleur: middengoud met wat highlights

Neus: aroma’s van eiken met tonen van vanille, karamel, mokka koffie en een vleugje tabak, gemberbrood en rijpe bananen

Smaak: een pittige smaak met tonen van maïs, vanille, zout, mokka koffie, gemberbrood en zwarte peper

Afdronk: licht honingachtig

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: