Een reactie plaatsen

Four Roses Small Batch Release 2013, 125th anniversary!

De 2013 Small Batch Release van Four Roses. Een limited release die tegelijkertijd het 125 jarig jubileum van deze Amerikaanse distilleerderij viert. Net zoals de voorgaande Four Roses Small Batch releases zijn ook voor deze editie de vaten persoonlijk door Master Distiller Jim Rutledge geselecteerd.

De Four Roses distilleerderij produceert tien verschillende Bourbons met ieder een unieke samenstelling en smaakprofiel. Voor deze small batch release zijn de Bourbons met codes OBSV, OBSK en OESK gehuwd tot een blend. Allen zijn tenminste 13 jaar en maximaal 18 jaar oud. De OBSV is met 18 jaar de oudste en bestaat voor 60% uit mais. De kenmerkende tonen voor deze bourbon zijn: fruitigheid, kruidigheid en romigheid. De OBSK is 13 jaar oud en bestaat eveneens voor 60% uit mais. De kenmerkende tonen voor deze bourbon zijn: stevigheid en kruidigheid. Evenals de OBSK is ook de OESk 13 jaar oud. Daarentegen bestaat deze echter voor 75% uit mais terwijl de kenmerken nagenoeg hetzelfde zijn.

Het huwelijk van deze drie bourbons leidt tot een krachtige, kruidige maar toch ook fruitige release die op vatsterkte (cask strength) van 51,6% niet koud gefilterd (non-chill filtered) gebotteld is.

Four Roses Small Batch 2013 ReleaseNeus: romige vanille, lichte tonen van eikenhout met kersenbloesem, nootmuskaat en cacao

Smaak: veel fruit met tonen van abrikozen, frambozen en kersen in combinatie met vanille

Afdronk: zacht, lang en strelend

Deze bourbon is uitgeroepen tot ‘American Whisky of the Year’ tijdens de Whisky Advocate Awards 2013. “This particular release is the finest bourbon I’ve ever tasted from Four Roses. A true classic! Four Roses celebrates their 125th anniversary of distilling style” – John Hansell voor Whisky Advocate

kopen

Bekijk hier de andere beschikbare Four Roses bottelingen bij DramTime.nl

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: