Een reactie plaatsen

Nieuw: Cask Islay Small Batch Single Malt en OMC Caperdonich 28yo 1982!

Twee mooie bottelingen die deze week zijn binnen gekomen en die we graag even bij de whisky liefhebber onder de aandacht willen brengen. Allereerst de Cask Islay Small Batch single malt en daarnaast de Old Malt Cask Caperdonich 28yo 1982.

Cask Islay Small Batch Single Malt (46%)

Cask Islay Small Batch Single MaltDeze Cask Islay Small Batch Single Malt is, zoals de naam het al zegt, een Islay malt zonder aanduiding van de distilleerderij. Een typische Islay single malt met complexe en verfrissende smaken die de Islay liefhebber zullen aanspreken. Een goede balans tussen droog en zoet, wat tonen van toffee, sappige gerst en een rijke turf rook. Deze botteling komt van de relatief onbekende onafhankelijke bottelaar A.D. Rattray.

Neus: warm en vol met tonen van geroosterde turf, wat citrus en rook

Smaak: olieachtig met tonen van gebrande toffee, sappige gerst en een rijk turf aroma

Afdronk: levendig en vol van smaak met veel turf

kopen

Old Malt Cask Caperdonich 28yo 1982 (50%)

The Old Malt Cask Caperdonich 28yo 1982Een 28 jaar oude Speyside single malt van de inmiddels gesloten en gesloopte Caperdonich distilleerderij. Een botteling in The Old Malt Cask serie van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Een bijzondere botteling omdat er van de whisky’s van Caperdonich niet veel meer zijn, zeker niet in deze leeftijds categorie. Gedistilleerd in 1982 en vervolgens 28 jaar gerijpt op een refill hogshead vat alvorens in september 2010 te zijn gebotteld. Een single cask release met een oplage van 310 flessen. Op vatsterkte (cask strength) van 50% gebotteld zonder toevoeging van kleurstoffen en niet koud gefilterd (non chill filtered).

Neus: tonen van walnoten, honing en vijgen met een vleugje marsepein en gember op siroop

Smaak: rijk en gebalanceerd met tonen van gerst, gember, dadels, sinaasappel schillen

Afdronk: lang met tonen van tropisch fruit

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: