Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: First Cask Laphroaig 2005 8yo (58,1%)

First Cask logoIn de aantocht is ook een bijzondere Laphroaig die gebotteld is door Whisky Import Nederland in de First Cask serie.

First Cask is het eigen label van Whisky Import Nederland. Marcel Bol en Jan Kok zijn in 2006 benoemd tot ‘Keeper of the Quaich’, de hoogste Schotse onderscheiding op whiskygebied. Hierna hadden beiden nog maar één wens: het zelf selecteren en bottelen van de beste whisky’s die zij in hun uitgebreide groep Schotse relaties konden vinden.

Als de echte liefhebbers die Jan en Marcel zijn laten zij deze whisky’s niet verdunnen, niet bijkleuren en niet filteren. First Cask Whisky ’s zijn echte Single Cask en Cask Strength whisky’s. Daarnaast proberen zij de prijzen van deze bottelingen vriendelijk te houden. De selectiecriteria zijn éénvoudig: de mooiste combinaties van zowel het karakter van de distilleerderij als de invloeden van de vaten worden gezocht. De ene keer een mooie oude whisky die lang heeft gerijpt op het vat, de andere keer een jonge whisky die nog vol leven en karakter is. In ieder geval altijd iets om naar uit te zien.

Deze botteling is een relatief jonge Laphroaig van 8 jaar oud maar de geuren en smaken zijn zeer volwassen en zelfs uit vervlogen tijden. Een zwaar geturfde Islay single malt die nog meer opvalt door zijn vele fruit tonen waarbij de aroma’s van kersen er het meest uitspringen.

Gebotteld op 58,1% zonder koude filtratie en toevoeging van kleurstoffen in een oplage van slechts 300 flessen.

First Cask Laphroaig 8yoKleur: al erg donker voor een single malt van deze leeftijd, door toedoen van het eikenhout

Neus: geuren van vochtige doeken gevolgd door zeewier en oesters

Smaak: klassieke Laphroaig met ziltige tonen met turf en veel fruit en kersen op de top

Afdronk: lang, fris en helder met wat tonen van hoestsiroop, honing en zware turf

Nu kopen?

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: