Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: GlenDronach Grandeur 24yo Batch 4 (48,9%)

GlenDronach Grandeur 24yo Batch 4Er komt weer een bijzondere GlenDronach whisky aan en wel de GlenDronach Grandeur 24yo Batch 4. Een  limited Edition GlenDronach single malt speciaal voor de echte liefhebber. Deze Speysider is de vervanger van de uitverkochte Grandeur 31yo. Een voortreffelijke en lang gerijpte vertegenwoordiger van de soepele, complexe en full-bodied stijl waarom de GlenDronach distilleerderij bekend staat.

De Grandeur 24yo heeft bijna een kwart eeuw gerijpt in de mooiste eikenhouten sherry vaten en is door Master Distiller Billy Walker geselecteerd uit een aantal van de oudste en meest unieke Oloroso sherry vaten van GlenDronach. Het resultaat is een overweldigende whisky met tonen van in rum geweekte rozijnen, donkere chocolade en pittige sinaasappelolie die zachtjes overgaat in kruidnagel.

Sales Director Alistair Walker: “Dit is een prachtige dram, waar veel tijd in gestoken moet worden om al zijn prachtige kwaliteiten, heerlijk, lang en meeslepend, te kunnen waarderen.” Een subliem voorbeeld van “het begrijpen” van de relatie tussen vat en single malt.

Deze Batch 4 van de Grandeur releases is een eenmalige botteling die beperkt is tot 569 flessen, elk met de hand genummerd. Het alcoholpercentage is 48,9% en er zijn slechts 12 flessen beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Kleur: Glanzend gebrande amber met een rijk donkerrood hart.
Neus: Een prachtige combinatie van met honing doordrenkte dadels en sappige rozijnen, golven van delicate oranje bloesem, munt en gemalen zwarte peper. Hints van geglazuurde kersen en geroosterde amandelen – een “neus” om langzaam en vaak van te genieten.
Smaak: Fabelachtig full-bodied, levendig palet dat een groot aantal klassieke sherrycask kenmerken omvat. De delicate zoetheid van de in rum geweekte rozijnen verfijnt de volle espresso, donkere chocolade en stroop toffee . Pittige sinaasappelolie die zachtjes overgaat naar kruidnagel en de steeds veranderende smaken verlengt.

Meer over de GlenDronach distilleerderij leest u hier op ons blog.

Nu bestellen?

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: