Een reactie plaatsen

Tomatin Cu Bocan 1989 Vintage

Tomatin Cu Bocan 1989 VintageVolgend op de lancering van de Tomatin Cu Bocan, en als toevoeging aan de core range, eind 2013 is er nu de eerste limited release in deze serie. Uiteraard een geturfde Highland single malt, daar draait de serie immers om, en daarnaast een vintage uit 1989.

Op 7 juni 1989 werd er al geturfde whisky gedistilleerd door Tomatin maar jarenlang lag het in de pakhuizen als een ‘bijproduct’. Tot april 2014. Deze maand zijn de vaten 37470, 37471 en 37472 gebotteld als een lichtzoete en geturfde limited release Cu Bocan. Een cask strength botteling van 53,2% met 15 PPM die niet koud gefilterd (non chill filtered) is en geen toegevoegde kleurstoffen bevat.

In vergelijk tot de standaard botteling is de rook prominenter aanwezig maar toch komt de typerende zoetheid van Tomatin ook goed naar voren.

De exclusiviteit staat hoog in het vaandel, want er zijn maar 1080 flessen van gebotteld die naar alle waarschijnlijkheid in een hoog tempo verkocht zullen zijn.

Om u alvast een beetje lekker te maken hier de officiële proefnotities:

Neus: in het begin lichte rook aroma’s en tonen van heide en vers fruit als peer, citroen schil en zoete ananas. Later veel zoetere aroma’s met honing, vanille, kokos en custard en kruidige tonen van basilicum en rucola

Smaak: rook en bloemige heide tonen zijn prominent op de voorgrond omgeven door zoete tonen van vers fruit als sinaasappel en grapefruit gevolgd door zwarte en blauwe bessen, wat gember en een vleugje kruidnagel

Afdronk: erg zacht en lang met een aardse en licht zoete rook

kopen

Andere Tomatin bottelingen waaronder de reguliere Cu Bocan vindt u hier op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: