Een reactie plaatsen

Littlemill 23yo 1990 “Tony Koehl” by The Creative Whisky Co (55,2%)

Littlemill 23yo 1990 Tony KoehlJawel, het is tijd voor de vierde en laatste botteling in de Tony Koehl serie van David Stirk van The Creative Whisky Company. Uiteraard weer een gesloten distilleerderij en dit keer eentjes uit de Lowlands, Littlemill. Wel wat duurder dan de voorgaande drie edities maar hij is het zeker waard, kunnen we uit betrouwbare bron vermelden šŸ˜‰

De Littlemill distilleerderij ligt ten noordwesten van Glasgow, tussen de rivier de Clyde en de spoorlijn, in de buurt van het station van het plaatsje Bowling. Hoewel al enige jaren (sinds 1994) uit productie was er nog altijd de hoop dat Littlemill ooit weer zou worden heropend. In 1997 werd al een groot gedeelte van de distilleerderij ontmanteld en in september 2004 is de distilleerderij zo goed als geheel afgebrand en daarmee is dus ook de laatste hoop vervlogen.

Niet alleen vernietigde de brand de distilleerderij maar ook de voorraden. Eigenaar Loch Lomond heeft nog wel een aanzienlijke voorraad liggen maar of deze ooit als single malt gebotteld zullen gaan worden….

Een botteling zoals deze van onafhankelijk bottelaar The Creative Whisky Company zal waarschijnlijk niet snel meer verschijnen en is dus nu al een bijzonder exemplaar. Een 23 jaar oude release gedistilleerd in 1990 en gebotteld in maart 2014. Tevens een cask strength release van 55,2% die niet koud gefilterd (non chill filtered) en zonder toevoeging van kleurstoffen gebotteld is.

Neus: romig, vanille en licht fruit

Smaak: ook hier heerlijk romig met flinke vanille-tonen, witte chocolade en licht fruit

Afdronk: helluva finish

kopen

Ook van de Imperial 17yo 1995 “Tony Koehl” by The Creative Whisky Co (51,2%), de tweede release in de deze serie, zijn nog een aantal flessen verkrijgbaar.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: