Een reactie plaatsen

Glen Garioch 15yo Renaissance & 15yo Vintage 1998 Wine Cask Matured

Glen Garioch komt in juli met twee 15 jaar oude limited releases. Dat duurt nog een maand maar ze zijn nu al te reserveren want deze zullen waarschijnlijk snel uitverkocht zijn. Allereerst komt er een 15 jaar oude editie in de Renaissance Collection (nieuwe serie) op de markt. Daarnaast ook een nieuwe vintage, de eerste van na de tijdelijke sluiting tussen ’95 en ’97, met dit keer een rijping op Franse wijnvaten. Hieronder meer info. Bestellen kan al na de link.

Glen Garioch 15 years old Renaissance Collection (51,9%)

De Glen Garioch 15 years old Renaissance is de eerste editie in de Renaissance Collection die in totaal uit 4 edities zal bestaan. Deze 15 jaar oude release komt uit 1997 net als de hierop volgende 16, 17 en 18 jaar oude uitvoeringen die jaarlijks zullen verschijnen. Hij bestaat uitwhisky’s uit 1997 tot en met 1999 waarbij de jongste, in dit geval de 15 jaar oud, de leeftijd bepaald. Echter het grootste gedeelte bestaat uit de 17 jaar oude malt uit 1997.

Dit is een rijping op ex-sherry en ex-bourbon vaten en een release van gelijk nadat de distilleerderij van 1995 tot 1997 kortstondig gesloten was. In  vergelijking tot de releases van voor 1995 is het een niet geturfd (unpeated) maar wel stevige, moutige en romige whisky, de nieuwe huisstijl van Glen Garioch. Gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 51,9%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen.

Glen Garioch 15yo Renaissance 1997Kleur: honing goudgeel

Neus: complex, met romige toffee, butterscotch, gember en citrus

Smaak: rijk en vol met abrikoos, kaneel, sinaasappel en moutigheid

Afdronk: lang en stevig met gember en marmelade nuances

kopen

Glen Garioch 1988 Vintage 15yo Wine Cask Matured (48%)

Deze Glen Garioch is de eerste Highlands single malt die volledig op Franse wijnvaten is gerijpt. De ‘Saint Julien’ Bordeaux vaten voegen in 15 jaar rijping hun elegantie toe aan de stevigheid van een Glen Garioch malt die op 23 Juni 1998 werd gedistilleerd. Door deze ongebruikelijke rijping is de malt rijk van smaak, met gelaagde tonen van fruit, zoetheid en kruidigheid.

Deze Vintage malt verbindt de moutigheid van Glen Garioch met de zoetheid van Bordeaux, in een stevige structuur met een ronde smaak en een complexe kruidige en fruitige smaak. Gebotteld op bijna cask strength van 48%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Glen Garioch Vintage 1998 15yo Wine Cask MaturedKleur: gebrand koper

Neus: hints van braam, bosbes, pruim en chocolade

Smaak: stevig, rond, met complexe kruidige en fruitige tonen waaronder nootmuskaat, eikenhout en honing

Afdronk: lang, zoet en kruidig met nuances van honing, bramen en chocolade

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: