Een reactie plaatsen

Bowmore Tempest 10yo Batch 5 (55,9%)

Bowmore Tempest 10yo Batch 4Je kunt er de klok op gelijk zetten, elk half jaar komt er weer een mooie release uit in de Bowmore Tempest serie. Na de vorige vier batches is het nu tijd voor Batch 5, of Batch V zo u welt. Naar verluid de laatste in deze serie, aldus enkele geruchten, dus laten we er dan maar goed van genieten.

De Tempest serie is er eentje van small batch releases die allen 10 jaar oud zijn en op vatsterkte gebotteld zijn. Deze 5e release is gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 55,9%. Deze vijfde editie onderscheidt zich in de Tempest serie door de vollere en zoetere tonen van de speciaal geselecteerde first fill bourbon vaten waarop deze Islay single malt heeft gerijpt.

Kleur: diep goudgeel

Neus: ziltig met frisse tonen van witte perzik, nectarine, zwarte bes, limoen en warme nuances van vanille, kruidnagel en steranijs

Smaak: vanille gevolgd door sappige mandarijn, zwarte bes en limoen, gesuikerde amandel en honingraat versmelten met gekonfijt fruit en zeezout. Met een druppel water explodeert de smaak en stormt het in het glas met tonen van zeewier, zoete vanille en gesuikerde amandel

Afdronk: nectarine en vanille met een zilte zeewind

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: