Een reactie plaatsen

Bowmore travel retails: Black Rock, Gold Reef en 17yo White Sands

Travel retails, love it or hate it. Van een distilleerderij kunnen we het wel begrijpen, aan de andere kant zijn er echter wel weer een paar whisky’s voor slechts een klein publiek beschikbaar. Gelukkig is er vaak een oplossing in de vorm van een x aantal flessen die ook de ‘gewone’ markt bereikt. In het geval van de Bowmore travel retail releases 2014 is dat ook zo en daarom zijn de Black Rock, Gold Reef en 17yo White Sands nu ook bij ons verkrijgbaar. Hieronder vindt je meer informatie en de shoplinks.

Bowmore Black Rock

Bowmore Black RockBlack Rock refereert aan de zwarte rotsen rondom Islay en specifiek aan die in Loch Indaal. De whisky heeft voornamelijk gerijpt op Spaanse ex-sherry vaten en heeft een mooie balans tussen turfrook, stroop, toffee en sinaasappel.

Neus: rook met rozijnen, peper, warme cacao bonen en verbrande sinaasappel

Smaak: rijke sherry en turfrook gevolgd door stroperige zwarte bessen toffee en kaneel

Afdronk: hartig en goed in balans met turfrook en zeezout

kopen

Bowmore Gold Reef

Bowmore Gold ReefGold Reef refereert aan de koralen die ver onder de zeespiegel voor de kust van Islay liggen. Deze reflecteren een gouden weerschijn als de zon er op schijnt. Deze whisky heeft voornamelijk gerijpt op first fill ex-bourbon vaten wat resulteert in veel vanille, citrus fruit en zee zout aroma’s.

Neus: vanille, kokosmelk, gebakken perzik, sinaasappel en limoen

Smaak: pikante turf, ananas, sappige mango en kiwi met tonen van zeezout en olijven olie

Afdronk: long en honingachtig met tonen van fruitschillen

kopen

Bowmore 17yo White Sands

Bowmore 17yo White SandsDe White Sands is 17 jaar oud en dankt zijn naam aan de zeven mijlen van witte stranden aan de Islay kust. Deze whisky heeft gerijpt in ex-bourbon vaten en heeft tonen van stroperige toffee, rijp exotisch fruit en warme turfrook.

Neus: lichte turfrook, rijke stroperige toffee en rijp exotisch fruit

Smaak: romige toffee en moutige zoetheid met een warme rokerigheid

Afdronk: zeer zacht en warm

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: