Een reactie plaatsen

Wenneker Oude Genever Islay Cask Finish Batch 3

De eerste editie hebben we gemist maar afgelopen najaar hadden we wel Batch 2 van de Wenneker Oude Genever Islay Cask Finish. Een jenever met een finish op Islay vaten die zo’n succes was dat ie binnen twee dagen was uitverkocht. Nu, net na het jeneverfestival, is er Batch 3 die op datzelfde festival al te proeven was. Maar wat is het nu eigenlijk?

De Wenneker Oude Genever is een karaktervolle oude jenever waarbij de smaak van jeneverbes en graan duidelijk naar voren komen. Deze aroma’s worden ontwikkeld tijdens een lagering op eikenhouten vaten. Deze keer heeft de rijping echter niet volledig plaats gevonden op de traditionele vaten. De jenever is overgestoken in een Islay hogshead vat met een inhoud van 238 liter.

Doordat in dit vat eerder een zwaar geturfde Islay malt heeft gerijpt keert dit aroma heel duidelijk terug in geur en smaak. Stevige aroma’s van turfrook en houtskool vullen de neus en tintelen de smaak papillen. Een unieke jenever waarvan deze derde batch in mei 2014 op 36% is gebotteld in een oplage van 2163 flessen uit vier vaten (#63, #43, #89 en #788). Alle flessen zijn individueel genummerd en dragen tevens de naam van Anthony McCallum-Caron en zijn proefnotities. Deze Schot is namelijk de leverancier van het Islay vat.

Wenneker Oude Genever Islay Cask Finish Batch 2Kleur: zomergoud

Neus: rokerige walnoten en grassig

Smaak: rokerige zeewier, grapefruit schil en op open vuur geroosterde amandelen

Afdronk: zacht en peperig gekruid met een lichte zoetheid en tonen van popcorn

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: