Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Highland Park Dark Origins & Cardhu Amber Rock

Er wordt bij de grote distilleerderijen weer fors uitgebreid in het standaard assortiment. Was daar aan het begin van deze zomer al Bowmore met de Small Batch en Arran met de Lochranza Reserve, binnenkort is het tijd voor een nieuwe Highland Park en een nieuwe Cardhu. Hieronder alvast wat meer informatie.

Highland Park Dark Origins (46,8%)

Highland Park Dark OriginsDe Highland Park Dark Origins is de nieuwste no age statement expressie in de core range. Een teenage whisky, tussen de 10 en 20 jaar oud, die voornamelijk gerijpt heeft in double first fill sherry casks. Dit betekend twee keer zoveel first fill sherry vaten als in de 12yo.  Dus, 80% first fill sherry vaten zijn opgedeeld in 60% first fill vaten van Europees eiken, aangevuld dus en  20% first fill vaten van Amerikaans eiken, aangevuld dus met 20% refill vaten. Gebotteld op 46,8%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Kleur: donker mahoniehout

Neus: stoffige bak kruiden en cacao gevolgd door kaneel, vanille, dadels, koffiemelk, bramen, zoethout en butterscotch

Smaak: zoet met aromatische turf en nootachtige zachte melk chocolade, sinaasappel en koekjes

Afdronk: lang en zoet met een droge noot van chocolade en heiderook

UPDATE: 6/10/14: Nu te koop

Cardhu Amber Rock (40%)

Cardhu Amber RockCardhu Amber Rock wordt gemaakt door een van de oudste distilleerderijen van Speyside. Deze malt is dubbel gerijpt op gebrande eiken vaten waar eerder een zoete, zachte bourbon in gerijpt heeft, waardoor de toetsen van vanille en kruiden in deze whisky nog rijker smaken. Opnieuw een knap staaltje elegantie van Cardhu. Door de dubbele rijping ontstaat een warme, goudkleurige whisky waarin u het karakter van de distilleerderij proeft. De naam is geïnspireerd op de mooie amberkleur van het drankje en op de Engelse vertaling van het Gaelische woord Cardhu, namelijk ‘black rock’.

“Deze perfect gedistilleerde single malt heeft een rijke, kruidige afdronk met toetsen van vanille. Cardhu heeft een lange traditie in het creëren van uitzonderlijke, zachte malts met een zeer volle smaak en de Amber Rock vormt een prachtige aanvulling op deze familie.

Neus: vanille, kruiden en een zoetje

Smaak: diepgaand met eerst frisse citrus tonen en daarna diepere toetsen van kruiden, gestoofd fruit, vanille en romige chocolade

Afdronk: kruidig en zoet

 

Naar verluid kunnen we binnenkort ook nog een nieuwe Glenrothes met een sherry rijping/finish verwachten. Dus houdt ons blog in de gaten of volg ons op Facebook.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: