Een reactie plaatsen

Onafhankelijke Taliskers!

Onafhankelijke Taliskers, het klinkt wat raar want als bezit van drankenreus Diageo kun je Talisker moeilijk onafhankelijk noemen. We doelen dan natuurlijk ook op onafhankelijke bottelingen van deze distilleerderij, en die zijn schaars. Er is namelijk maar 1 onafhankelijke bottelaar die Talsiker vaten heeft, Douglas Laing. En goed nieuws, we hebben er weer 2 aan ons assortiment toegevoegd. Een extreem jong, 5 jaar oud, uit 2008 en een NAS uit 2014. Hieronder meer info.

Douglas Laing Premier Barrel Talisker 5yo 2008 (46%)

Douglas Laing Premier Barrel Talisker 2008Deze 5 years old Talisker uit 2008 is gebotteld in de Premier Barrel serie van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. Deze release is gedistilleerd in 2008 en gebotteld in 2013, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen. Verpakt in de typische keramische kruik die de Premier Barrel serie kenmerkt.

Neus: fris en ziltig met peper en zoete rook

Smaak: zee invloeden met zoete turf en malt en een vleugje jodium

Afdronk: turfachtig en rokerig met tonen van mokka en de zee

kopen

Provenance Talisker Young & Feisty (46%)

Provenance Talisker Young Feisty 2014Deze Talisker Young & Feisty in de Provenance serie van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing is één van de weinige onafhankelijke bottelingen van deze distilleerderij. Hij draagt de naam Young & Feisty omdat Douglas Laing hiermee het voorjaar wil vieren. Deze Talisker is een double cask release zonder leeftijdsaanduiding en heeft gerijpt op refill hogshead vat 10227 en 10229. Deze Isle of Skye single malt is gebotteld op 46%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen.

Neus: puur en fris met zoete biscuit en rook

Smaak: tong bedekkend met tonen van zoute appeltaart, zoete turf rook en zachte teer

Afdronk: lang met as en sinaasappelschil

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: