Een reactie plaatsen

10 jaar WIN, twee mooie 12 yo First Cask Arran’s uit 2001!

Arran First Cask For WIN10 jaar Whisky Import Nederland, we hadden het er hier al eens eerder over, wordt gevierd. Na de Glenrothes 6yo 2007 Adelphi (66,8%) en de Carn Mor “Celebration of the Cask” The Macallan 1990 21yo (50,7%) is het nu namelijk tijd voor botteling 3 en 4. Twee bottelingen onder hun eigen First Cask label en twee Arran’s. Beide 12 jaar oud en beide uit 2001, en daar houden de vergelijkingen op. Het zijn de First Cask Arran 2001 12 years old Sherry Cask #767 en de First Cask Arran 2001 12yo Bourbon Cask #780.

Opnieuw twee prachtige bottelingen die het jubileum van dit bedrijf eer aan doen. De Bourbon cask is een verrassende Arran omdat je bij deze distilleerderij altijd de combinatie van Bourbon en Sherry vaten verwacht, met uitzondering van enkele Wood Finishes. De Sherry Cask is wellicht nog de grootste verrassing. Net zo donker als die 6 jarige Glenrothes waarmee het jubileumjaar werd afgetrapt en met een fantastische geur en smaak. Enfin, we zullen jullie niet langer ophouden, hieronder meer informatie, de proefnotities en de mogelijkheid tot bestellen.

First Cask Arran 2001 12yo Sherry Cask #767 Anniversary Bottling for WIN (52,3%)

Deze The Arran is gedistilleerd in 2001 en heeft 12 jaar gerijpt in sherry hogshead vat 767. In 2014 is hij gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 52,3%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen.

“Het sherry hogshead gaf deze Arran veel donker fruit, vermengd met kaneel, met chocolade bedekte kersen en zoete drop. De tong is in de zevende hemel. Zoet, zuur, zout en verfrissend. Deze Arran heeft het allemaal.”

kopen

First Cask Arran 2001 12yo Bourbon Cask  #780 Anniversary Bottling for WIN (55%)

Deze The Arran is gedistilleerd in 2001 en heeft 12 jaar gerijpt in refill Bourbon hogshead vat 790. In 2014 is hij gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 55%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen.

“Dit ‘bourbon barrel’ gaf de whisky een intense neus met geparfumeerde perziken, ananas, karamel en een snufje eikenhout. Dat alles zit ook in de smaak maar wordt overgoten met een spray van zeewater. Fantastisch spul.”

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: