Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Kavalan Solist Peaty Cask (55,5%)

Kavalan logoDe Solist Peaty Cask is een speciale Taiwanese single malt van Kavalan. Het is slechts de tweede geturfde whisky van deze distilleerderij en een speciale single cask release voor de Nederlandse importeur Bresser & Timmer.  Een unieke whisky dus, mede omdat de Kavalan Distillery normaal gesproken geen turf gebruikt tijdens het eesten van het graan. Het rokerige karakter van deze whisky is ontstaan toen een vat, dat voorheen bij een Schotse Islay distilleerderij gebruikt is, bij Kavalan is afgevuld.

In de geur en smaak is een prachtige combinatie ontstaan van een lichte rokerigheid (resten van de Islay malt) gecombineerd met vanille en fruittonen die afkomstig zijn van het hout. Op het moment dat je een paar druppels water aan deze whisky toevoegt komt de rokerigheid echt naar voren, met name in de afdronk.

Deze single malt is gebotteld op vatsterkte van 55,5%, non chill flitered en zonder toegevoegde kleurstoffen. De oplage ligt rond de 180 flessen en de verkoopprijs bedraagt €129.95. Reserveren van een exemplaar kan door te mailen naar info@dramtime.nl. We verwachten de Peaty Cask eind september. Zodra we meer informatie en een afbeelding hebben zullen we die hier posten.

Meer lezen over de Kavalan distilleerderij? Klik dan hier om het verslag te lezen wat Tom-Roderick schreef naar aanleiding van zijn bezoek.

UPDATE 13/11/2014: De Kavalan Peaty Cask is uiteindelijk gebotteld op 54,8% en is nu hier verkrijgbaar.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: