Een reactie plaatsen

Douglas Laing Director’s Cut 35yo Port Ellen & Port Dundas en 50yo North British

Directors Cut

De Director’s Cut serie is de meest exclusieve serie van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. Een serie van louter single malt en single grain whisky’s met een bijzonder verhaal. Vaak is dat de hoge leeftijd maar soms ook een uitzonderlijk vat of een verrassende rijping. De afgelopen week hebben we weer 4 nieuwe releases mogen verwelkomen en dat zijn uiteraard weer speciale bottelingen. Het betreft twee 35 jaar oude releases, eentje van Port Ellen en eentje van Port Dundas, een 15 jaar oude Laphroaig en een 50 jaar oude North British! Hieronder alle informatie en de proefnotities (voor zover beschikbaar).

Director’s Cut Port Ellen 35yo 1979 (51,1%)

Deze 35 years old Port Ellen is gebotteld in de exclusieve Director’s Cut serie van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. Een Islay single malt van de gesloten Port Ellen distilleerderij die gedistilleerd is in mei 1979. Deze single cask release heeft gerijpt in vat 10355 alvorens in juni 2014 te zijn gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 51,1%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde oplage van 162 flessen.

Geen proefnotities beschikbaar.

kopen

Director’s Cut Port Dundas 35yo 1978 (59,2%)

Deze 35 years old Port Dundas is gebotteld in de exclusieve Director’s Cut serie van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. Een single grain single cask Lowlands malt van de inmiddels gesloten Port Dundas distilleerderij in Glasgow. Gedistilleerd in januari 1978 gevolgd door een 35 jaar lange rijping in refill sherry hogshead vat 9729. Gebotteld in april 2013 op vatsterkte (cask strength) van 59,2%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen. Het resultaat is een exceptionele graan whisky met een gelimiteerde oplage van 360 flessen.

Neus: kruidig met zoete vanille toffee, rum en custard

Smaak: groots met tonen van marsepein, bourbon en rijke toffee aroma’s

Afdronk: lang met kruidige eiken tonen en iets van caramel latte koffie

kopen

Director’s Cut Laphroaig 15yo 1997 (53,4%)

Deze 15 jaar oude Laphroaig is gebotteld in de exclusieve Director’s Cut serie van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. Een Islay single malt die gedistilleerd is in oktober 1997 en gerijpt heeft op vat nummer 9843 alvorens in juni 2013 te zijn gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 53,4%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 314 flessen.

Geen proefnotities beschikbaar.

kopen

Director’s Cut North British 1961 50yo (55,3%)

Deze Director’s Cut North British uit 1961 is een 50 years old release uit 2014, gebotteld door de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. Samen met enkele andere 50 jaar oude releases van deze distilleerderij is het de oudste whisky ooit gebotteld aldaar. Een zeer massieve en rijke single cask en single grain whisky. Gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 55,3%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: erg rijk en dik met tonen van sultana’s en druiven, een vleugje amandelolie, rum kruiden, cederhout, potpourri, rabarber, custard zoetheid

Smaak: complex en klassiek met tonen van gedroogd fruit, umami, nootmuskaat, exotische kruiden en wat graan

Afdronk: eiken en kruidnagel met wat sinaasappel

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: