Een reactie plaatsen

Nieuwe Zuidam en Millstone releases!

Zo begin september, ten tijde van de Dranken Pakket Expo in Houten, heeft Zuidam Distillers weer een aantal nieuwe distillaten op de markt gebracht. Inmiddels is de 4e batch van de Oude Genever 10 jaar gebotteld en zijn er enkele likeuren. Wij keken met onze whisky ogen vooral naar wat er onder het Millstone label uit kwam en dat was nogal verrassend. Na de recent gereleasde Menage a Trois volgt er nu namelijk weer een graan whisky, de 5 Grain, en een 12 jaar oude Sherry Cask die dit keer van een Oloroso vat komt. Tijd dus om deze twee producten eens nader te bekijken.

Millstone 5 Grain

Millstone 5 Grain Batch 4De Millstone 5 Grain Whisky Batch 4, ook wel Special #4 genoemd, is gemaakt van gerst (gemout i.v.m. de benodigde enzymen), spelt, maïs, tarwe en rogge, waarbij de laatste drie het grootste gedeelte van de mash bill vormden. Gedistilleerd op 1 augustus 2011 en gerijpt in een vat nieuw Amerikaans eiken. Gebotteld op 4 september 2014 op 46%. Er zijn helaas nog geen proefnotites bekend. De spirit is nog zo nieuw dat deze nog even tijd nodig heeft voordat er iets zinnigs en lekkers over te zeggen is.

kopen

Millstone 12yo Oloroso Sherry Cask

Millstone 12yo Sherry CaskDe Millstone 12 years old Sherry Cask isis gedistilleerd op 1 februari 2001 en heeft gerijpt in een Oloroso sherry vat. Gebotteld op 8 juli 2014 op 46%. Verpakt in een zwarte houten Zuidam kist.

Neus: rijke zoete tonen van sherry en gedroogd fruit aangevuld met delicate tonen van sinaasappel, honing, toffee en hout

Smaak: rijke honing zoetheid met tonen van sherry en kruiden

Afdronk: lang met rijke vanille tonen

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: