Een reactie plaatsen

Zeer binnenkort verwacht: Kilchoman Original Cask Strength

Kilchoman Original Cask StrengthZeer binnenkort verwacht en officieel vandaag gereleased is de Kilchoman Original Cask Strength. De geruchten waren er al een tijdje en nu is het ook officieel bevestigd. De laatste officiële Kilchoman release van dit jaar is een cask strength versie. Een 5 jaar oude Islay single malt uit 2009 die gerijpt heeft in ex-bourbon vaten en gebotteld is in de zomer van 2014 op vatsterkte (cask strength) van 59,2%. Een limited release van 9200 flessen die waarschijnlijk binnen de kortste keren uitverkocht zullen zijn. Want zover wij ons kunnen herinneren is er, met uitzondering van de 1e editie van de 100% Islay, geen andere core range cask strength botteling van Kilchoman geweest.

Dan vraagt u zich natuurlijk af, wat moet dat kosten? Kilchoman houdt 69 pond aan.Dat, omgerekend naar Euro’s en met nog een bedrag aan accijns erbij die we hier altijd in overvloed moeten betalen komen we waarschijnlijk op een bedrag net onder of rond de 100 Euro uit. Zoals gebruikelijk kunt al reserveren per mail, info@dramtime.nl. We hebben van de Nederlandse importeur begrepen dat ze inmiddels bij de douane staan dus in iets meer dan een week zouden ze er moeten zijn! Er zijn maar 9200 flessen dus wees er  snel bij want op is op! Hieronder uiteraard dan nog misschien wel het belangrijkste, de proefnotities:

Kleur: honing goud

Neus: zachte turf aroma’s met citrus en peer snoepjes (pear drops)

Smaak: eerst zoetheid dan zachte turfrook en vervolgens tonen van rijp fruit

Afdronk: lang en zuiver met turfrook en later ook wat citrus

Hier overigens al onze andere nog beschikbare Kilchoman releases, en dat zijn er nogal wat.

UPDATE 10/10/2014: De Kilchoman Orignal Cask Strength is gearriveerd en nu hier te koop!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: