Een reactie plaatsen

The Arran The Dark Lord & The White Wizzard!

Nee het heeft niks te maken met Harry Potter, ook niet met de Lord of the Rings dan wel iets anders van die aard. The Dark Lord en The White Wizzard zijn gewoon whisky’s. Naar de achtergrond van de namen blijft het even gissen, wellicht dat iemand bij Arran dan wel van Wees een groot Harry Potter fan is, of z’n kinderen heeft laten kiezen….?! We zullen het misschien ooit nog weleens horen. Feit voor nu is dat er met de The Dark Lord en The White Wizzard twee nieuwe Arran Private Cask bottelingen voor de Nederlandse markt zijn. Na het succes van de ’16 years old almost 17′ ten tijde van de introductie van de Arran 17yo zijn er dus nu weer twee Private Cask releases.

Arran 81014 banner

Beiden zijn geïntroduceerd op het Potstill Festival van afgelopen weekend en beide zijn single cask en cask strength releases. The White Wizzard (uitverkocht) is 14 jaar oud en gedistilleerd op 19 juli 1999. Gerijpt in bourbon barrel 1999/022 die gebotteld is op 2 juli 2014. Een cask strength release van 56,7%, uiteraard non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. De oplage bedraagt 210 flessen.

The Dark Lord (uitverkocht) is de oudere van de twee en gedistilleerd op 11 december 1996. Een donkere versie die gerijpt heeft in sherry hogshead 1996/2025. Gebotteld op 3 juli 2014 op vatsterkte van 53,2%, non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen en in een gelimiteerde oplage van 229 flessen.

Van beide hebben we helaas (nog) geen proefnotities. We houden ons uiteraard aanbevolen voor degene die ze zeer binnenkort wel heeft. En anders trekken we van elk misschien nog wel een flesje open om te laten proeven;-) Tegelijkertijd met deze twee releases is er overigens ook de Machrie Moor Cask Strength met 58,4%. Ook dit is een gelimiteerde oplage, zij het van 6000 flessen.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: