Een reactie plaatsen

In december verwacht: Bruichladdich Octomore 6.3 258 PPM Islay Barley & Port Charlotte 40 PPM Islay Barley

Bruichladdich liefhebbers opgelet! De etiketten waar al een tijdje online te vinden en afgelopen week maakte Bruichladdich het zelf ook bekend, er komt een nieuwe Octomore en daarnaast ook een nieuwe Port Charlotte. Waar de cyclus met nieuwe Laddies normaal gesproken eentje van ongeveer een jaar is waarbij ze er meestal zo rond oktober zijn duurt het dit jaar wat langer.

Rond december zullen deze twee nieuwe bottelingen verkrijgbaar zijn. Hieronder alvast wat meer informatie.

Bruichladdich Octomore 6.3 Islay Barley

De Octomore 6.3 Islay Barley is de derde release in de zesde serie en de eerste die gemaakt is van 100% Islay barleyt. Gerst gezaaid in 2008 door James Brown op het Lorgba veld van de Octomore Farm. Een gebied vlakbij de Westelijke kust van Loch Indaal. Deze release is de meest geturfde ooit met maar liefst 258 PPM. Ter vergelijking, het vorige record stond op 169 PPM met de Octomore 5.1. Dat wordt nu dus maar liefst 89 PPM meer. Uiteraard gebotteld op vatsterkte (cask strength) ditmaal van maar liefst 64%. Dat wordt dus een zware jongen van 5 jaar oud!

Bruichladdich Octomore 6.3 258 PPM Islay BarleyNeus: zee tonen met aroma’s van munt en heide bloemen, wilde tijm en opkomende turf

Smaak: als de stevige turf aroma’s zijn weggezakt komen tonen van zachte rode bessen, kersen, Russische toffee, pure chocolade, ahornsiroop en zachte eiken naar voren

Afdronk: lang, stevig en warm

kopen

Port Charlotte Islay Barley

De Port Charlotte release van 2014 is net als de Octomore ook een 100% Islay Barley release. En ook bij deze release is dat een primeur en ook hier komt het uit 2008. Voor deze Islay Barley komt het gerst van 6 boerderijen; Coull, Kynagarry, Island, Rockside, Starchmill en Sunderland. Bij de Port Charlotte valt het turf niveau in vergelijking tot de Octomore heel erg mee met ‘slechts’ 40 PPM. Een rijping op Amerikaans en Europees eiken en iets meer dan 5 jaar oud, gebotteld op 50%.

Port Charlotte Islay BarleyNeus: turf, gedroogde gerst, rook en een zoute zeebries, suikers van het eikenhout met zachte fruit tonen zoals guave en papaye met een beetje limoen, fris, zoet, muntachtig, maritiem en met rook

Smaak: warm met droge turf rook en zacht fruit met zee invloeden, gekaramelliseerde hout suikers met limoen en peper

Afdronk: lang en aanhoudend, turf, rook en frisheid

 

 

 

 

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: