Een reactie plaatsen

The James Dinnen Series by The Creative Whisky Company

The James Dinnen SeriesThe Creative Whisky Company heeft weer een nieuwe, kunst gerelateerde whisky serie. Na de Tony Koehl serie waarin elk half jaar, vier maal lang, een whisky van een gesloten distilleerderij werd gereleased met een etiket ontworpen door deze kunstenaar is er nu The James Dinnen Series. In tegenstelling tot de Tony Koehl serie is de James Dinnen serie in een keer op de markt gebracht en bevat geen bottelingen van gesloten distileerderijen. Deze serie bestaat uit 3 whisky’s waarvan 1 graan whisky en een rum. Die rum is dan weer wel van een gesloten distilleerderij, Caroni. Hieronder alle informatie over deze vier bottelingen.

Caroni 15yo 1999 The James Dinnen Series

Deze 15 jaar oude rum is gedistilleerd in 1999 en heeft vervolgens gerijpt in een nieuw bourbon vat. Een zware molasse rum van de in 2003 gesloten en afgebroken en gesloten Caroni distilleerderij in Trinidad. Gebotteld in 2014 op 100 proof, 50%, in een oplage van 150 flessen.

Neus: warme zoet-zure kruiden, warme appeltaart

Smaak: Oosterse sojasaus met eikenhout

Afdronk: lang en heerlijk verwarmend

kopen

Invergordon 8yo 2006 The James Dinnen Series

Deze Highlands whisky is gedistilleerd in 2006 en heeft gerijpt in een fresh fill sherry cask. Een single grain whisky gebotteld in 2014 op 46%, non chill filtered, zonder toegevoegde kleurstoffen en in een gelimiteerde oplage van 150 flessen.

Neus: Oosterse kruiden met vanille en eiken

Smaak: rood fruit met exotische kruiden

Afdronk: middellang en zeer prettig / kruidig

kopen

Glendullan 13yo 2001 The James Dinnen Series

Deze Speyside single malt is gedistilleerd in 2001 en heeft gerijpt in een Islay cask. Gebotteld in 2014 op 46%, non chill filtered, zonder toevoeging van kleurstoffen en in een gelimiteerde oplage van 150 flessen.

Neus: bloemen, geel fruit en chili peper

Smaak: moutig met nootjes en limoen

Afdronk: kruidig en zeer lang

kopen

Speyside 17yo 1997 The James Dinnen Series

Een Speyside single malt die gedistilleerd is in 1997 en gerijpt heeft in een refill hogshead vat. Deze whisky is gebotteld in 2014 op 46%, non chill filtered, zonder toevoeging van kleurstoffen en in een gelimiteerde oplage van 150 flessen.

Neus: nootjes, olie, kruidnagel

Smaak: stevig eikenhout, geel fruit en kruiden

Afdronk: lang en verwarmend

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: