Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Glenfiddich 26yo Excellence

Glenfiddich Excellence26, een raar getal als leeftijd van een whisky. Hetzelfde geldt overigens voor de 13 en 17 jaar oude Craigellachie. Het gaat hier echter over Glenfiddich. Begin december verschijnt namelijk de Glenfiddich 26 years old Excellence. De eerste 26yo Glenfiddich release. Een tussendoortje als special release of is de voorraad voor de 30 op? Dit laatste gaat al snel door je hoofd als je de huidige whisky gekte in acht neem.

Anyway de Excellence, want zo noemen ze ‘m,  is een release die exclusief gerijpt heeft in ex-bourbon vaten van Amerikaans eiken. Deze Speyside single malt is uitgebracht om te vieren dat de distilleerderij voortdurend in familie handen is geweest sinds de oprichting in 1887 door William Grant. Het resultaat is een luxueuze malt die in beperkte oplage beschikbaar zal zijn en slechts in een aantal landen, waaronder Nederland, geïntroduceerd zal worden. De oplage is overigens onbekend net als de verdeling over de landen. Beschikbaar vanaf medio december, reserveren van een exemplaar kan al via de mail, info@dramtime.nl.

Neus: heel veel fruit! Groen fruit met tonen van passievruchten en vanille met op de achtergrond wat bloemige tonen en een vleugje jasmijn

Smaak: zacht met tonen van zoethout, vanille, toffee en gekookte kruiden als nootmuskaat en kaneel, zacht oud leder and gegrilde en verbrande ananas

Afdronk: middellang tot lang met een aangename warmte en wat kruiden

UPDATE 28/1/2015: De Glenfiddich 26yo Excellence is hier en kan hier besteld worden. Ook is er zeer beperkte oplage van de 25yo Rare Oak die je hier vindt.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: