Een reactie plaatsen

Drams By Dramtime Auchroisk 14yo 1999

Drams By Dramtime Auchroisk 14yo 1999Lang hebben we er op moeten wachten maar hij is er eindelijk, de eerste botteling onder ons eigen Drams By Dramtime label. Deze Drams By Dramtime Auchroisk 14 years old uit 1999 is de eerste botteling onder het eigen en onafhankelijke label van Dramtime.nl en Slijterij Frans Muthert. Een 14 jaar oude Speyside single malt van de Auchroisk distilleerderij. Een relatief jonge distilleerderij, 1974, die in handen is van drankengigant Diageo. Met uitzondering van enkele special releases zijn er geen officiële single malt bottelingen van deze distilleerderij. In de vorige eeuw toen Auchroisk nog door het leven ging als Singleton of Auchroisk waren de releases ook zeer beperkt. Slechts een kleine 20 single malt releases kwamen er op de markt. Verreweg het meeste van de gedistilleerde spirit werd en wordt gebruikt voor de blends van Diageo en dan voornamelijk die van J&B (Justerini & Brooks). Van het kleine gedeelte vaten dat overblijft komen de onafhankelijke bottelingen, maar ook deze zijn schaars.

Deze eerste Drams By Dramtime botteling is gedistilleerd op 3 december 1999 en heeft gerijpt in een sherry hogshead. Gebotteld op 21 oktober 2014 op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde release van 63 flessen.

Kleur: oranje koper

Neus: exotisch fruit, kersenbonbons, gepoetst leer en eikenhout

Smaak: tong bedekkend met tonen van kersen en melkchocolade, witte kruiden die de tong verwarmen en licht bitter fruit dat over gaat in drogend eikenhout

Afdronk: sappig, lang, kruidig en zoet

Deze Auchroisk is hier te koop en ook als sample verkrijgbaar!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: