Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: The Glenlivet Bochel Hill Single Cask Edition (59,5%)

The Glenlivet Bochel Hill Single Cask EditionMaart is de maand van vele nieuwe releases. We verwachten de Arran 18, de Kilchoman Machir Bay en Loch Gorm 2015, de Tomatin Cask Strength en een nieuwe Cu Bocan, en zo kunnen we nog wel een tijde doorgaan. Een van de releases die we midden maart verwachten is een bijzondere Glenlivet, namelijk een single cask speciaal voor de Nederlandse markt, The Glenlivet Bochel Hill Single Cask Edition.

Een single cask release die vernoemd is naar Bochel Hill, ooit een belangrijk uitkijkpunt voor smokkelaars en illegale stokers, waartoe ook George Smith, grondlegger van The Glenlivet, behoorde. Daarnaast hinderde Bochel Hill ook de toegang tot de Braes of Glenlivet, wat een groot voordeel was omdat het voorkwam dat  douane-beambtes hun clandestiene activeiten ontdekten.

Deze single cask release komt van een first fill sherry butt dat waarin deze Speyside single malt 11 jaar gerijpt heeft. Een relatief jonge whisky dus gebotteld in een oplage van 670 flessen op vatsterkte (cask strength) van 59,5%, non chill filtered.

Neus: ongelooflijk fruitig met volle tonen van vruchtengebak, sappige rozijnen, kaneel en sinaasappel

Smaak: zacht en vol van smaak. Rijke, zoete sherry tonen perfect in balans met friszure sinaasappel, gember, zoethout en stroop

Afdronk: lang, zoet en subtiel kruidig

Verkrijgbaar vanaf de derde week van maart. Deze fles kost €295,- en reserveren kan uiteraard al via de mail, info@dramtime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: