2 reacties

Kilchoman Loch Gorm Release 2015

Kilchoman Loch Gorm Release 2015Het whisky seizoen is weer begonnen en dat merken we ook op Islay. De eerste botteling van 2015 komt er aan en die verwachten we zo rond de tweede week van april. In tegenstelling tot voorgaande jaren beginnen we niet met de Machir Bay release maar met de Loch Gorm, de 3rd edition. Pas in mei volgt de Machir Bay 2015 evenals de 100% Islay 5th Edition en na de zomer volgen in ieder geval ook de 2008 Vintage en de Madeira Cask Matured. Maar eerst de Loch Gorm 2015 release, de derde release in deze sherry whisky serie en de vierde officiële van Kilchoman omdat ook de voorloper van de Loch Gorm, de 2012 Sherry Cask release hier nog bij hoort. Voor de derde editie is de whisky gedistilleerd in 2009 en 2010 om vervolgens te rijpen in Oloroso sherry butts en, nieuw deze keer, ook hogsheads. Die laatste geven een nieuwe dimensie aan de Loch Gorm serie en zorgen voor rijkere smaken en meer intsensiteit door het verhoogde contact tussen whisky en hout. In totaal dus een ongeveer 5,5 jaar oude gesherriede Islay whisky die zo ruikt en smaakt: Neus: zacht, kruidig en rijk met lichte rook, pure chocolade en citrus Smaak: zacht fruit en turfrook Afdronk: rijk en zoet met aanhoudende rook tonen Naar verwachting is de Loch Gorm 2015 Release net als voorgaande edities een limited releae van 10000 flessen.

UPDATE 16/4/2015: De Loch Gorm Release 2015 is nu hier verkrijgbaar!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

2 reacties op “Kilchoman Loch Gorm Release 2015

  1. […] Frans Muthert auf seinem Blog berichtet, ist der Loch Gorm 2015 5 Jahre alt, wurde aus Oloroso Sherry Butts und Hogsheads […]

  2. […] Like the 2014 release this edition will be limited to 10.000 bottles. Loch Gorm 2015 is being bottled as we speak and will be released on Monday 23rd or March at 10am – RRP £63.00.  Source and pictures: Frans Muthert […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: