Een reactie plaatsen

Eind mei verwacht: Glencadam 17yo Triple Cask Portwood Finish

Glencadam, een Highlands distilleerderij die bij het grote publiek nog steeds vrij onbekend is maar ongelooflijk goede whisky’s maakt, we schreven er al eens over op dit blog. Al lang bij ons verkrijgbaar en met succes. Echter gelimiteerde releases zien we weinig. Er was wel (lees: is nog steeds) een fantastische 32 jaar oude single cask uit 1978 en natuurlijk de vijf core range bottelingen, de 10yo, 12yo Portwood Finish, 14yo Oloroso Finish, 15yo en 21yo maar special releases waren er vrijwel nooit. Tot nu!

Glencadam 17yo Triple Cask Portwood FinishGlencadam introduceert eind mei de 17 years old Triple Cask Portwood Finish. Een gelimiteerde editie van slechts 1128 flessen uit drie hogshead die na 12 jaar rijping zijn overgestoken in drie port vaten voor een 5 jaar lange finish. Na 17 jaar is het resultaat een perfecte balans van malt- en porttonen waardoor het fruitige Glencadam karakter tonen van pruimen en zomerfruit meekrijgt. Gebotteld op 46%.

Kleur: goud met prachtige roze zweem

Neus: zoete toffee- en pruimen aroma’s, omhuld met vanille en mout

Smaak: tonen van sappig zoete mout, pruimen en pruimedanten vermengen zich met nuances van zomerfruit, vanille en toffee

Afdronk: rijke zoete porttonen met een kruidige finale

Deze Glencadam in je kast hebben? Reserveren van een fles kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Wees er snel bij want voor de Nederlandse markt zijn slechts 40 flessen beschikbaar.

UPDATE 28/5/2015: Hij is er en er is hier nog een enkele fles verkrijgbaar

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: