Een reactie plaatsen

Review: Glenrothes 8yo 2007 Adelphi Selection (67%)

Adelphi Glenrothes 2007 8yo review

1 + 1 = ?

jonge Glenrothes + zwaar gesherried + Adelphi = ?

Twee en heel goed. Jonge Glenrothes, zwaar gesherried en gebotteld door Adelphi. Het is een succesvolle formule. Inmiddels hebben we er een paar geproefd waaronder een 6 jaar oude uit 2007 ter viering van het 10 jarige jubileum van Whisky Import Nederland en een 7 jaar oude uit 2007 exclusief voor NL. Nou hadden we het geluk dat we van die beide en hoop flessen konden kopen omdat ze exclusief voor NL waren. Bij de nieuwste release is dit helaas niet het geval….. Desalniettemin hebben we van de Glenrothes 8yo 2007 Adelphi Selection een paar flessen kunnen krijgen. Ware het niet dat ze binnen 3 uur ook weer weg waren. Gelukkig hebben we dit keer wel zelf eentje bewaard en open getrokken, dus nu maar eens een review.

Deze 8 years old Glenrothes uit 2007 is gebotteld in de Adelphi Selection van de onafhankelijke bottelaar Adelphi. Een zeer jonge Speyside single malt die in een zeer actief first fill Oloroso sherry hogshead vat gerijpt heeft. Gedistilleerd in 2007 en gerijpt in  vat 3531. Gebotteld in 2015 op vatsterkte (cask strength) van 67%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 312 flessen.

Kleur: donker mahonie

Neus: prikkelend met veel verschillende sherry tonen, gedroogde kruiden als tijm, marjolein en wat munt?, boterzachte toffee, brownies van pure chocolade, wax/schoenpoets (heel licht), rabarber stoof en, verrassend, stroopwafel

Smaak: stevig (wat wil je ook met 67%), zoetig, uiteraard veel sherry tonen alhoewel niet overdadig, wat licht zilte tonen (gezouten karamel?), ahorn siroop, veel vanille, een licht bittertje  van wat eiken met gedroogde kruiden en een licht zoetje dat we moeilijk kunnen plaatsen….

Afdronk: lang, massief, vol, rijk, opnieuw een licht bittertje, wat kruiden tonen met een lichte scherpte van een chili pepertje en drogend

Overall: opnieuw een fantastisch glas Glenrothes. Eentje zoals we die van de distillery nog nooit geproefd hebben en die in zeker zin wat doet denken aan een combinatie van een oude en zwaar gesherriede Mortlach, 15-17 jaar oude Glenfarclas en een gezonde dosis GlenDronach. De enige vraag die overblijft is: wanneer komt de volgende?

Op zoek naar één van die andere bijzonder Adelphi bottelingen? Klik hier.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: