Een reactie plaatsen

GlenDronach 12yo Single Cask Virgin Oak Hogshead #1749 for The Netherlands (54,7%)

GlenDronach 12yo Single Cask Virgin Oak Hogshead 1749 for The NetherlandsEen nieuwe GlenDronach speciaal voor Nederland is gearriveerd. Tussen al het ‘GlenDronach geweld’ van nieuwe releases door is er nu een single cask virgin oak hogshead. In maart was er de veel gevraagde 18yo Marsala, zeer binnenkort komt de Cask Strength Batch 4 en voor juni staat de 8yo The Hielan nog op het programma. Nu dus eerst een virgin oak en daar kennen we er al eentje van die ook van GlenDronach is. Voor slijtersorganisatie uw topSlijter was er eind 2014 al de GlenDronach 11yo 2003 Single Cask Virgin Oak Hogshead #1748, en die was erg lekker (review).

De GlenDronach 12 years old Single Cask Virgin Oak Hogshead #1749 for The Netherlands is een single cask release gedistilleerd op 14 januari 2003 en die heeft gerijpt in virgin oak hogshead 1749. Geen Oloroso of Pedro Ximenez sherry vat zoals zeer gebruikelijk bij deze distilleerderij maar een vat waar voorher geen andere spirit in heeft gerijpt. Een unieke GlenDronach omdat er tot op heden maar een paar keer eerder een Virgin Oak van deze distilleerderij op de markt was. Deze is gebotteld in maart 2015 op vatsterkte (cask strength) van 54,7%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 252 flessen.

Neus: gebakken banaan, warme abrikozen jam en vanille

Smaak: witte peper, kruiden en peperkoek

Afdronk: long en mondverwarmend

Je koopt deze Virgin Oak hier. Onze andere beschikbare GlenDronach bottelingen vindt je hier.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: