Een reactie plaatsen

Fujikai 10yo Single Malt – a new star is born?

Fujikai 10Japan is hot, de Yamazaki’s, Yoichi’s en Miyagikyo’s met zijn bijna overal uitverkocht en de prijzen van Hanyu en Karuizawa gaan door het dak. En dan, dan komt er een nieuw Japans merk op de markt. Enigszins bijzonder maar aan de andere kant een logische stap. Fujikai, voor velen wellicht een onbekende naam. Een whisky van Monde Shuzo, een zeer bekende Japanse wijnproducent uit Fuefuki, Yamanashi, die af en toe ook whisky distilleert en op de markt brengt. Hoe dan? Dat is een mysterie. Naar verluid hebben ze een kleine moderne distilleerderij maar niemand weet precies hoe de vork in de steel zit. Wat wel duidelijk is, is dat de voorraad voor de nieuwe en gelimiteerde 10 years old single malt al ouder is en tijdelijk in andere flessen/containers is opgeslagen. Niet geheel ongebruikelijk bij een kleine Japanse distilleerderij.

Een 10 jaar oude single malt dus. Op de markt gebracht door Monde Shuzo in samenwerking met de Europese distributeur Les Whiskies du Monde. Gerijpt in voormalige bourbon vaten en gebotteld op 43% in 50cl flessen, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een release van 8808 flessen. De naam Fujikai is overigens een samentrekking van Mt. Fuji (de Fuji berg) en Kai-no-kuni, de oude naam voor de Yamanashi prefectuur.

De proefnotities:

Kleur: amber

Neus: intens en romig met appels, pruimen en Far Breton

Smaak: rijk en droog met wat jodium, hete kruiden, noten en vanille

Afdronk: lang en complex met zilte en rokerige tonen

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: