Een reactie plaatsen

GlenDronach Octave 20yo

GlenDronach 20yo OctaveBinnenkort verwachten we nog een bijzondere maar zeer gelimiteerde GlenDronach, de 20 years old Octave. De GlenDronach Octave 20 years old is een 20 jaar oude Highlands single malt van de GlenDronach distilleerderij gerijpt in vijf Octave vaten. Master Distiller Billy Walker heeft vijf Pedro Ximenez vaten geselecteerd om te worden gebotteld als deze bijzondere release. GlenDronach heeft maar weinig vaten en dus zal het zeker een aantal jaren duren voordat er weer zo’n release op de markt komt.

Deze Octave vaten zijn gemaakt van staven van voormalig sherry butts en hebben ongeveer 1/8e van de grote van een butt. Door het vele hout contact wordt er veel meer smaak afgegeven waardoor de whisky een geheel nieuwe dimensie krijgt. Deze Octave is gedistilleerd op 23 september 1994 en heeft eerst gerijpt in sherry vaten alvorens te zijn overgestoken in Octaves voor een rijping/finish (tijdsduur onbekend). Een gelimiteerde release van slechts 371 gebotteld op vatsterkte (nog niet bekend), non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Verpakt in een luxe houten kist a la de Grandeur.

Neus: intense chocolade fondant met gesuikerde gember en kersen met op de achtergrond warme zwarte peper tonen, rijke eiken kruiden en een vleugje zoethout

Smaak: volle sherry tonen met donkere molasses, Christmas cake, zure pruimen siroop en tonen van sigarendozen

Afdronk: donkere espresso en een nootachtige droogheid die voor veel diepte zorgen

Door de zeer beperkte beschikbaarheid is deze fles inmiddels niet meer te reserveren. Al onze andere GlenDronach bottelingen vindt je hier op op Dramtime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: