1 reactie

The Arran The Bothy Quarter Cask Batch 1

The Arran The BothyDe onafhankelijke distilleerderijen doen het goed, dat zie en proef je aan alles. Uiteraard horen daar ook een hoop limited releases bij en in het geval van Arran is de ene nog niet weg of de volgende is al aangekondigd. Deze week gingen de Illicit Stills, de eerste release in de Smugglers serie, al als warme broodjes over de toonbank en nu komt er nog een limited release aan, The Bothy. Een Quarter Cask release eerst gerijpt in first fill bourbon barrels gevolgd door een finish in deze Quarter Casks (18 maanden). Het resultaat is een veel vollere Arran release door het vele hout contact en met veel meer dikke vanille tonen en peperige kruiden. Een bijzondere release, niet alleen omdat we voor het einde van dit jaar eigenlijk niks meer verwacht hadden maar ook omdat het een Quarter Cask finish betreft. Dat deed Arran tot op heden nog nooit.

The Bothy refereert ook aan deze kleinere vaten die in de 18e en 19e eeuw zeer gebruikelijk waren. Een limited release van 12.000 flessen die we eind deze maand verwachten. Gebotteld in september 2015 op cask strength (uiteraard) van 55,7%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Het label verraad al duidelijk dat het om Batch 1 gaat dus we verwachten volgend jaar ook een opvolger šŸ˜‰

Kleur: oud goud

Neus: warm met sandaalhout kruiden, zoete gemoute gerst en eiken, wasachtige limoen tonen met rietsuiker en wat cacao

Smaak: rijk en zoet met wat rode chili, typische Arran tonen, verse ananas, groene appels, geroosterde brioche en vanille ijs

Afdronk: floraal met wat citrus

Deze release is te reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Maximaal 1 per persoon en, first come, first serve. Al onze overige Arran releases inclusief de nieuwe Machrie Moor Cask Strength 2nd Edition en Machrie Moor 6th Edition vindt je hier op Dramtime.nl

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

EĆ©n reactie op “The Arran The Bothy Quarter Cask Batch 1

  1. […] Meer info: The Arran Malt en Frans Muthert […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: